'DİYARBAKIRSPOR'DA GALİBİYET SEVİNCİ'

Diyarbakırspor Erganispor'dan sonra kendi sahasında Batman Kayrasporu 3-0 yenerek seriyi 2 ye çıkardı. Daha önce dediğimiz gibi son anda kurulan toparlanan takım yönetimin geç oluşması sancılı bir kongre süreci kongrenin gecikmesi takıma büyük zarar verdi. Batman Kayraspor genç koşan bir takım Diyarbakırspor daha çok koştu ayakta kaldı. Bu konuda kondisyon eksiği olan Diyarbakırspor ağır kaldı.

Aytekin Yıldırım hocanın sonradan yaptığı hamleler oyunda dengeyi bozdu. Rakip Diyarbakırspor’a ancak 68 dakika dayandı golü yedikten sonra direncide kırıldı. Diyarbakırspor golü erken bulsa zayıf rakibi karşısında film daha erken kopacaktı. Batman Kayraspor Diyarbakırspor'un rakibi değil. Az bütçe ile kurulmuş genç bir ekip tek avantajları takımın bir arada olup kamp yapması çalışması onları oyunun içinde tuttu. Güçleri oranında çok koştular iyi mücadele etiller.

Bütün takımlar rakiplerimiz transferlerini yaptı. Kamp yaptı transferlerin iyilerini yaptı hazırlık maçı yaptı. Diyarbakırspor nerdeyse hazırlık maçı yapmadan lig maçına çıktı. Takımın iyi olmasını elbet isteriz. 2 maçta takımın eksik yönleri gördük. Diyarbakırspor bu sıkıntıları aşacak güçtedir.

Bu az idman yapmasından az süre çalışmasından futbolcuların yeni olması uyum sorunu alışma sürecinden kaynaklanmaktadır. İlereyen haftalarda eksiklerini asgariye indiren daha iyi bir Diyarbakırspor izleyebiliriz.

Bu sıkıntılar asgariye inerse takım toparlanır. Bu süreçte alacağımız puanlar ileriki maçlarda bize çok lazım olacaktır. Aytekin hoca ideal 11'ni oluşturmak için yoğun çaba harcıyor. Elinde sihirli değnek yok takımın üstünde gezdirsin.şimdiden takımı eleştirenler var bu daha erken takıma zarar verir.

Aytekin Yıldırım hoca mutlaka eksikleri görüyordur ve ona göre tedbirler alacaktır. Bizim görevimiz takıma sahip çıkıp destek olmak futbolcularımızda sahada elinden gelenin en iyisini yapacaktır. Bu konuda güvenim tam tek sıkıntıları gecikmeli bir takımın kurulması bunuda Diyarbakırspor aşacaktır.

Bu hafta deplasmanda oynayacağı Van gölü maçı Diyarbakirspor için çok önemli ve kilit maç burdan galibiyetle dönersek Bingöl 12 ile evimizde erken final oynarız. Maça gelen taraftarlara Diyarbakirspor'u sevenlere desteklerinden dolayı teşekkür etmek lazım 90 dakika susmadan Diyarbakirspor'a destek oldular. Buda futbolcular üzerinde olumlu  izlenimler bıraktı.

Her takım için tribün desteği çok önemlidir hele Diyarbakırspor gibi büyük bir camianın takımın büyük bir desteğe ihtiyacı vardır. Her takımın 12. Adama ihtiyacı vardır. Bunu geçen 2 sezonda gördük Bu konuda sıkıntı yaşadık. Taraftar bir takımın en önemli silahıdır. Bunu  Batman Kayraspor maçında gördük.

Hep bereber Diyarbakırspor'a sahip çıkmak hem Diyarbakırlıların hem de bu şehirde yaşayan nefes alan para kazanan herkesin görevidir. Diyarbakrspor bu kentin tek değil Türkiye'nin ve bu bölgenin en büyük ve köklü kulübüdür. Daha çok desteğe ihtiyacı vardır.