TUSAŞ’a bombalı ve silahlı terör saldırısı sonrası İçişleri Bakanlığı ve İletişim Başkanlığından açıklamalar geldi; TUSAŞ nedir? Patlamanın amacı neydi?

Ankara'da bulunan TUSAŞ tesislerinde patlama ve silah sesleri duyuldu. Bakan Yerlikaya açıklamasında "Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır" dedi.

TUSAŞ’a bombalı ve silahlı terör saldırısı sonrası İçişleri Bakanlığı ve İletişim Başkanlığından açıklamalar geldi; TUSAŞ nedir? Patlamanın amacı neydi?

Ankara Kazan'da yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tesislerinde patlama ve silah sesleri duyuldu. Olay yerine çok sayıda emniyet görevlisi sevk edildi. Saldırının vardiya değişimi sırasına meydana geldiği belirtildi.


BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:
"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız." 


DMM'DEN AÇIKLAMA


İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de konuya ilişkin bir açıklama yaptı.
Açıklamada "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz" ifadeleri yer aldı.


TUSAŞ NEDİR, TÜRK HAVACILIK SANAYİ İÇİN ÖNEMİ NEDİR ?


Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ, Türkiye’de hava platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, tamamlanması, yenilenmesi ve satış sonrası hizmetleri alanlarındaki teknoloji merkezidir.

HABER: Nazime Aslı ÇAVLAN 

Kaynak: Diyarbakır Söz