Hakan Fidan, "İsrail Gazze'ye yardımları engelliyor"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "An itibarıyla Refah Sınır Kapısı şu anda trafiğe kapatılmış durumda, sınırın öbür tarafı bildiğiniz gibi tamamıyla yok edilmiş durumda. Şu anda kamyonlar gitmiyor, Kerem Şalom'a yönlendiriliyor orada da yüzde 25 civarında kamyon geçiş yapabilmekte. Mayıstan bu yana Gazze'ye yardım gerçekleştirilemiyor" dedi.

Hakan Fidan,

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Refah Sınır Kapısı'nda açıklamalarda bulundu.

Fidan konuşmasına şu sözlerle başladı: "Şu anda heyetimizle beraber Refah Sınır Kapısı'ndayız, bize Sina Eyalet Mahallesi Tümgeneral Halep’te refakat etmekte, kendisine teşekkür ediyoruz. Buraya gelmeden önce El Ariş Limanı‘na uğradık, gemilerle getirilen yardımların nasıl getirildiğini oradan nasıl kamyonlara yüklendiğini görme imkanımız oldu. Refah Sınır Kapısı'nda ilgili arkadaşlarımız bizlere brifing verdiler, yaptıkları çalışmaları anlattılar. An itibarıyla Refah Sınır Kapısı şu anda trafiğe kapatılmış durumda, sınırın öbür tarafı bildiğiniz gibi tamamıyla yok edilmiş durumda. Dolayısıyla bize verilen bilgiye göre şu anda kamyonlar gitmiyor, Kerem Şalom'a yönlendiriliyor orada da yüzde 25 civarında kamyon geçiş yapabilmekte."

Hep beraber bu katliamı burada durdurmazsak insanlık olarak bu katliamın ortağı olacağız


Bakan Fidan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bulunduğumuz yerden birkaç 100 metre ötede insanlık trajedisi meydana gelmekte, bir soykırım işlenmekte. 2 milyon insan yerlerinden edilmiş durumda. 40 bin kadın ve çocuk şehit edilmiş durumda. Şu anda ilaç ve su yok, açlıkla mücadele eden Filistinli kardeşlerimiz var. Eğer hep beraber bu katliamı burada durdurmazsak insanlık olarak bu katliamın ortağı olacağız. Onun için elimizden gelen bütün yardımı yapmaya gayret etmeliyiz, bütün baskıyı artırmalıyız."

Kaynak: Anadolu Ajansı