Zorla çalıştırılan çocukları emniyet korudu

Maddi imkansızlıkların yanı sıra bazı ailelerinde bilerek ve isteyerek dilendirdiği çocuklara Diyarbakır Emniyeti göz yummadı.

Zorla çalıştırılan çocukları emniyet korudu

Edinilen bilgiye göre, özellikle trafik ışıklarında, cami önlerinde, durak önlerinde vatandaşlardan para isteyen, tehdit eden ve hatta vatandaşlara zarar veren dilenci ve dilendirilen çocukların gözetim altına alınması için kolları sıvadı. Trafik anında cam silen, su ve peçete satan çocuklar bir bir yakalanarak aileleri tespit edildi. Çocuklardan alınan bilgilere göre aileleri çağırılarak ailelere uyarıda bulunuldu. Çocukların karşılaşabileceği sorunlara yönelik bilgiler verilirken çocukların neden olduğu sorunlar hakkında da bilgilendirme çalışması yapıldı. 

Motosikletli polis ekiplerinden sivil polis ekiplerinin sahada olduğu yakalam çalışmalarında 50 ç.ocuk yakalanarak Diyarbakır Çocuk Şubeye getirildi. Uzmanlar eşliğinde alınan ifadelerle beraber ailelere ceza tebligatnamesi gönderidi. Bu çocukların suç ve suçludan uzak tutulması adına okula devamlılşıklarının sağlanması çalışmalarına başlandığı da öğrenildi. 

Haber: Filiz YAŞA 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler