Yeni ehliyet başvurularında '2 lira krizi'

Yeni ehliyetleri almak için bankaya 15 lira yatırılması gerekiyor. Ancak bazı bankalar, ilgili kurumla anlaşmaları olmadığı için yalnızca 13 lirasını alıyor, kalan 2 liranın ise başka bir bankaya yatırılması gerekiyor. Sürücüler uzun sıralar bekledikten sonra, iki lirayı ödemek için başka bankalara gidip, orada da sıra beklemek zorunda kalıyor.

Yeni ehliyet başvurularında '2 lira krizi'

İKİ LİRA KRİZİ

İçişleri Bakanlığı 1 Ocak 2016 itibari ile yeni ehliyetlerin dağıtımına başladı. Yeni ehliyet başvurusu için gerekli evraklardan biri de bankaya yatırılması gereken 15 lira. Bu paranın 13 lirası kart bedeli için, kalan 2 lira ise Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı için yatırılıyor. Bazı bankalar, hem Maliye Bakanlığı hem de Vakıf ile anlaşmalı olduğu için 15 liralık ödemenin tamamını alabilliyor. Ancak kimi bankalar, yalnızca Maliye Bakanlığı ile anlaşması olmasından dolayı yalnızca 13 lirayı alıyor ve kalan kısım için başka bir bankaya gidilmesi gerekiyor.

Sürücu kursu firmaları bu durum nedeni ile yoğun şikayetler aldıklarını belirtirken, bu konuda sorun yaşayan vatandaşlardan V.Y. yaşadıklarını şöyle anlattı:

“15 lirayı bankaya yatırmak için Ziraat Bankası’na gittim. Hazırladığım 15 lirayı vezne görevlisine uzattım. Ancak yalnızca 13 lirayı kendilerinin alabileceğini, Vakıf’ın payı olan 2 liranın, anlaşması olan başka bir bankaya yatırılması gerektiğini söyledi. Önce duruma şaşırdım. Ancak yapacak da bir şey yoktu. Bu kez 2 lirayı ödemek için Halkbank’a gittim.”

BU BANKALAR, HEM BAKANLIK HEM DE VAKIF İLE ANLAŞMASI OLDUĞU İÇİN 15 LİRANIN TAMAMINI ALABİLİYOR:

Akbank

Aktif Yatırım Bankası

Albaraka Türk Katılım Bankası

Anadolubank

Finansbank

ING Bank

Kuveyt Türk Katılım Bankası

Şekerbank

Tekstilbank

Türkiye Finans Katılım Bankası

Halk Bankası

Vakıflar Bankası

Türk Ekonomi Bankası (TEB)

BU BANKALAR İSE YALNIZCA MALİYE BAKANLIĞI İLE ANLAŞMALI OLDUKLARI İÇİN KART BEDELİ OLAN 13 LİRAYI ALIYOR:

Ziraat Bankası

Türkiye İş Bankası

Yapı ve Kredi Bankası

Garanti Bankası

HSBC

Denizbank

Citibank

Ziraat Katılım Bankası

Alternatifbank

Arap Türk Bankası

Burgan Bank

Fibabanka

Odea bank a.ş.

Turkishbank

Turkland Bank

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler