Van için bir şarkı!

Van'ın kültürel, doğal ve tarihi güzelliklerinin tanıtılması amacıyla ''Van için bir şarkı bestele'' sloganıyla Türk Sanat Müziği beste yarışması düzenleniyor.

Van için bir şarkı!

Türkiye'nin en büyük gölüne, çok sayıda doğal güzelliğe, zengin tarihi ve kültürel dokuya sahip olan ve adına türkü, öykü ve romanlar yazılan Van, şimdi de beste yarışması ile gündeme geliyor.

Van Valiliği ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin ortaklaşa yaptığı çalışma ile hazırlanan ''Van için bir şarkı bestele'' yarışması, Vanlı bestekarları ber araya getiriyor.

BESTE YARIŞMASI YAPILACAK

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yarışmaya katılacak eserlerin bestelerinin klasik Türk Sanat Müziği'nin usul, kalıp ve makamlarına uygun olması, güftelerin ise Van'ın güzelliklerini, tarihi mirasını ve folklorik zenginliğini anlatması gerektiği bildirildi.

Yarışma için müracaatta bulunan eserler arasında 221'inin değerlendirmeye layık bulunduğu vurgulanan açıklamada, eserlerin jüri üyelerine gönderildiği ve seçilen 10 eserin finalde sanatçılar tarafından canlı performans olarak seslendirileceği ifade edildi.

Açıklamada, finale kalan eserlerin 26 Aralık'ta Van'da yapılacak gecede aynı jüri üyelerinin değerlendirmesi ile ödüllerini alacağı belirtilerek, ''Birinci seçilecek bestenin sahibine 7 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye ise 3 bin lira, jürinin seçtiği 7 güfte sahibine de bin 500'er lira mansiyon ödülü takdim edilecek'' denildi.

Türkiye'de ilk defa 'şehir' konulu beste yarışması yapıldığına değinilen açıklamada, Van'ın bundan böyle şarkılarla da anılmasının sağlanacağı kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz