Uzman eğitimciler imza attı

Diyarbakır'da otizmli bireyler için sağlıklı çalışma alanı olmadığını gören, torunu da otizmli olan Yılmaz Elaldı, milyonluk yatırım yaparak otizmli çocuklar için özel eğitim kliniği açmıştı. Elaldı, Türkiye’nin en önemli hocalarından Prof. Dr. Binyamin Birkan’ın kentte eğitim vermesi için İstanbul'da sözleşme imzalamıştı. Sözleşme sonrası alanında uzman eğitmenler Diyarbakır’da göreve başladı.

Uzman eğitimciler imza attı

Diyarbakır’da otizmli torunu için sağlıklı çalışma alanı olmadığını gören Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, milyonluk yatırım yaparak otizmli çocuklar için eğitim kliniği açmıştı. Elaldı, hem kendi torununun hem de maddi durumu olmayan otizmli ailelerin yararlanması için açtığı kliniği bağışlamıştı. Fedakar dede, bir ilki daha gerçekleştirerek otizm alanında Türkiye’nin en iyi özel eğitim profesörlerinden olan Binyamin Birkan’la kentte eğitim vermesi için 18 Haziran'da İstanbul’da sözleşme imzalamıştı. Alanında uzman eğitmenler, Diyarbakır Otizm Eğitim Merkezinde (OEM) eğitime başladı.

“HER HAFTA ÇOCUKLARIN GELİŞİMİYLE İLGİLİ DATALAR TOPLANIP GRAFİKLEŞTİRİLECEK”

BBA Eğitim Programları Koordinatörü Ali İrfan Çaka, her hafta klinikte çocukların gelişimi ve eğitmenlerin yeni tip eğitim modelleri ile ilgili dataları toplayıp grafikleştireceklerini söyledi. Çaka, “Eğitim ortamı mükemmel, çok iyi bir ortam tasarlanmış, planlanmış. Otizmli çocuklara hizmet vermek için çok uygun bir ortam geliştirmiş. Her şey hazır, materyaller, terapistler eğitimler; çocukların ihtiyaçlarına göre desenlenmiş ve planlanmış. Tabii ortamı hazırlamak ve terapistleri programın içine yerleştirmek yetmiyor. Önemli olan iyi bir müdahale programı geliştirmek. Her çocuğun ihtiyacına göre programı revize edip, desenleyip, sonrasında çocuğun gelişimini takip ederek güncellemek ve bilimsel standartlara uygun datalarını toplayıp grafikleştirmek ve gerçekten çocuğun gelişimini objektif bir şekilde ispat etmek gerekiyor” dedi.

ABA Otizm Merkezi Kurum Müdürü Burhan Esmer, ABA sistemini en üst seviyeye getirmek için dünya standartlarına uygun şekilde devam ettiklerini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler