Türkiye ile Brunei Sultanlığı ilişkileri artacak

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Ümit ediyorum ki Türkiye ile Brunei Sultanlığı arasında hem ticaret, hem kültürel, hem de siyasi ilişkilerin artacağı bir döneme giriyoruz'' dedi.

Türkiye ile Brunei Sultanlığı ilişkileri artacak

Bakan Bağış, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Brunei Darüsselam Sultanı Hasan el-Bulkiye Muizziddin Va'dulah'ın onuruna İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından düzenlenecek yemekli Boğaz turuna katılmak üzere Brunei Darüsselam Sultanı'nın kaldığı otelden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevapladı.

Brunei Darüsselam Sultanı'nın Türkiye'ye ilk defa geldiğini ve uzun yıllardır merak ettiği bir şehre gelmiş olmanın tadını çıkardığını dile getiren Bağış, ''Sultanahmet Camisi'nde çok duygulandı. Ayasofya'dan gerçekten çok etkilendi. İslam, Bilim ve Teknoloji Müzesi'nde, İslam tarihinde Müslüman akademisyenlerin, bilim adamlarının dünya medeniyetine katkılarını görmekten mutluluk duydu. Yerebatan'da hoş anlar yaşadı. Önümüzdeki dönemde sanırım Brunei Sultanlığı'ndan epey turist ağırlayacağız İstanbul'da. Yanında gelen basın mensuplarının ve heyetin de çok etkilendiğini gördüm'' şeklinde konuştu.

Bağış, Brunei Darüsselam Sultanı'nın Türkiye'ye 4 gün ayırmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, Brunei Darüsselam Sultanı yarın Cumhurbaşkanı Gül eşliğinde Topkapı Sarayı'nı gezeceğini söyledi.

Brunei Darüsselam Sultanı'nın İstanbul'dan sonra Ankara'da resmi ziyaretlerinin olacağını aktaran Bağış, ''Ümit ediyorum ki, Türkiye ile Brunei Sultanlığı arasında hem ticaret, hem kültürel, hem de siyasi ilişkilerin artacağı bir döneme giriyoruz'' dedi.

Bakan Bağış, Brunei Darüsselam Sultanı Hasan el-Bulkiye Muizziddin Va'dulah'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de önemli ve yapıcı görüşmeler yaptığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz