İki hafta önce tanışan Sezgin Tosun(31) ve Emel Öznur İpek'in(27) yolları, tedavi için geldikleri Kastamonu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde birleşti.
2006 yılında İstanbul'da Tuzla Tersanesi'nde marangoz olarak çalışırken behçet hastalığına yakalanan Sezgin Tosun, malulen emekli olup memleketi Cide'ye yerleşti.
Doğuştan yürüyemeyen ve Tosya Devlet Hastanesi'nde tıbbi sekreter olarak görev yapan Emel Öznur İpek ile hastanede tedavi gören Sezgin Tosun, kısa sürede birbirlerine aşık oldu.
Gençler evlenmek istediklerinini ailelerine anlattı. Ailelerin gençlerin kararına destek vermesi üzerine, iki gencin evliliği gündeme geldi.
Yapılan hazırlıkların ardından nişanın Hastane salonunda düzenlenmesi kararlaştırıldı. Hastane yönetiminin destek olduğu gençlerin nişan masraflarını da, Kastamonu Umut Sağlık Çalışanları Derneği karşıladı.
-Hastane salonunda nişan-
Hastane salonunda düzenlenen nişan törenine tekerlekli sandalyeyle nişanlısını salona getiren damat adayı Sezgin ve gelin adayı İpek alkışlarla karşılandı.
Gençlerin nişan yüzüklerinin kurdelasını, Kastamonu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Uyanık ve Kastamonu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Başhekimi Dr. Semra Yiğit birlikte kesti.
Takı ve hediyelerin ardından genç çift, dört katlı nişan pastasını beraber kesti. Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik çaldığı nişana, hastanedeki hastalar da katıldı.
-''Engellilerin de hayatı var-''
Gelin adayı Emel Öznur İpek, sevginin engel tanıyamayacağını söyleyerek, ''Biz hastanede tanıştık. Anlaştıktan sonra ailelerimiz birlikte olmamızı istedi. Onların onayını aldık. Engelli olmak bir takım şeylerin olmasına engel değil. Bizim de kendimize göre bir hayatımız ve yaşantımız var. Maalesef toplumuz bunu bu şekilde değerlendirmiyor. Ailelerimiz bizi engelli olarak görmediler. Çok mutluyuz'' şeklinde konuştu.
Çok heyecanlı olduğunu kaydeden damat adayı Sezgin Tosun, İpek'i çok sevdiğini ve mutlu olacağına inandığını söyledi.
-Damadın annesi mutlu-
Damadın annesi Aynur Tosun, çocukların mutluluğunun önemli olduğunu belirterek, nişana gelinen süreci şöyle anlattı:
''Hastaneye geldiğimiz vakitte kız benim de hoşuma gitti. Oğluma sordum: 'Oğlum bu kızı beğeniyor musun' diye. O da bana dedi ki, 'Anne ben engelli, o engelli. İkimize birden bakabilecek misin' dedi. Birine bakan ikisine de bakar dedim. Böylelikle bu iş buraya geldi. Kıza açıldım. Kıza, ben de oğlum da seni beğeniyor dedim. Nasip kısmet olursa ailenle tanışmak istiyoruz dedim. Onun da içinde vardı herhalde. 3 gün içinde oldu. Çocuklarım mutlu olduğu sürece çok mutluyum. İkisinin mutluluğu benim için yeter''
-''İnşallah ayağımız uğurlu gelmiştir''-
Kastamonu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Uyanık, hastaneleri bu tür etkinlikler için de kullanmak istediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
''Göreve başladığım ilk günlerde iki gencimizin rehabilitasyon merkezimizde tedavi olurken evlenmek istedikleri haberini duyduk. Nişanlarını burada yapılması için bize teklif geldi. Kabul ettik. Çok mutluyuz inşallah ayağımız uğurlu gelmiştir. Gençlerimize ömür boyu mutluluklar diliyorum. Sevginin engel tanımadığının bir kez daha ispatı oldu.''
Umut Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Dr. Mustafa Şafak da böyle güzel bir olaya vesile oldukları için mutlu olduklarını kaydetti.
Şafak, ''Gençlerimizin buradaki sevinçleri devamlı olur. Ömür boyu mutluluklar ve bu güzelliklerin devam etmesini diliyoruz'' şeklinde konuştu
Kaynak: Diyarbakır Söz