Diyarbakır Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği bünyesinde kurulan hayvan hastanesinde her türlü hayvanın bakım ve tedavisi yapılıyor. 7 gün 24 saat açık olan tam teşekküllü hastanede karşılaşılan salgın hastalıklara ilişkin de özel çalışmalar yürütülüyor.
Diyarbakır Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği bünyesinde kurulan hayvan hastanesi, ameliyathane, muayene odası, kan tahlil laboratuvarı, yoğun bakım ünitesi, kedi bakım ünitesi, hayvan yıkama ve kurutma odası, ameliyat öncesi ve sonrası bakım odaları bulunuyor. Salgın hastalıklara karşı özel karantina bölümlerinin bulunduğu hastane, 7 gün 24 saat açık olma özelliğine sahip. Yine hastane içindeki AR-GE laboratuvarında, bölgede karşılaşılan salgın hastalıklara yönelik her türlü araştırma ve geliştirmeye yönelik bilimsel projeler yürütülüyor.
“HER TÜRLÜ EKİPMAN MEVCUT”
Hastanede yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler aktaran Veteriner Hekim Murat Tekin, diğer hastanelerden farklarının her türlü imkan ve ekipmana sahip olmaları olduğunu belirtti. Öncelikli olarak birlik bünyesinde bulunan üyelere hizmet verdiklerini kaydeden Tekin, “5 bin üyemiz var. Öncelikle üyelerimize hizmet amacıyla kurulmuş olup diğer tüm hastalara da hizmet vermektedir. Dahiliye, cerrahi, doğum hiç fark etmiyor, yalnızca koyun, keçi bakmıyoruz. Kedi, köpek, egzotik hayvan olsun, koyun, keçi, küçükbaş, büyükbaş hepsine bakıyoruz. Cerrahi operasyonlar, tedaviler, laboratuvar mevcut. 6 veteriner hekim, teknikler ve danışmanlarla birlikte 10’nun üstünde çalışan var. Diyarbakır’da başka hayvan hastanesi var yalnız bu hayvan hastanesi tam teşekküllü, her türlü ekipmana sahip. Röntgen cihazı olsun, laboratuvar olsun, kan tahlili, biyokimya gibi her türlü ekipmanlarımız mevcut. Her türlü operasyonu yapabiliyoruz. Sadece bir kesime hitap etmiyoruz. Tüm hayvanları kabul ediyoruz. Tüm hayvanlara bakıyoruz. Tüm operasyonları yapabiliyoruz” dedi.
“7 GÜN 24 SAAT HİZMET VERİYOR”
Hastane bünyesinde her bölümün kendi uzmanı olduğunu kaydeden Tekin, şunları söyledi:
“Yapılan tedaviler için bir ücret alınıyor ama ortalamanın altında oluyor bu. Özellikle sokak hayvanlarına elimizden geldiğince ücret almamaya çalışıyoruz. Herhangi bir muayene ücreti falan alınmıyor sadece kullanılan malzemenin ücretini alıyoruz. Bunun dışında her türlü aşı, operasyon gibi işlemleri piyasanın altında yapmaya çalışıyoruz. Sadece burada hizmet vermiyoruz. Arkadaşlarımız hasta olduğu zaman, aşılama olduğu zaman köylere gidebiliyorlar. 7/24 hizmet veriyoruz. Diyarbakır içinde daha önce olan bir şey değildi, bu eksik çok fazla vardı. Gece vakti bir şey olduğunda götürebilecekleri bir yer yoktu. Şu an çalışma arkadaşlarımız nöbetleşe sistem kurdukları için acil bir durumda gelip hastanede hizmet verebiliyor.”
Kaynak: Diyarbakır Söz