Son 12 yılda elde ettiği 38.8 milyon liralık gelirle Türkiye’nin en çok kazanan sanatçıları arasında başı çeken Cem Yılmaz, İş Bankası reklamlarında Türk rejisör, aktör, prodüktör “Servet Bey”i canlandıracak. 1997 yılından bu yana reklam yüzü olduğu 6 şirketin marka bilinirliklerini artırarak satışlarını önemli derecede artıran Cem Yılmaz’ın İş Bankası’na çekeceği reklam serisinin ilk görüntüleri yayımlandı.
HAYALPEREST KARAKTER
Dizinin fragmanında Cem Yılmaz’ın rolünü üstleneceği Servet Bey hayli ilginç bir karakter olarak dikkat çekiyor. İş Bankası tarafından Facebook adresinde yayımlanan geçmişine göre 1890 yılında Üsküdar'da doğan Servet Bey, okul yıllarında tiyatroya ilgi duydu. İlk kez 1910 yılında Burhanettin Bey’in (Tepsi) Erenköy’deki Odeon Tiyatrosu’nda kurduğu Sahne-i Milliye-i Osmani topluluğunda sahneye çıkarak, Jules Verne'in “Ay’a Seyahat” oyununda rol aldı.
Yeteneğiyle kısa zamanda dönemin usta rejisörlerinin ilgisini çekmeyi başaran Servet Bey’in Topkapı Sarayı'nı görüntülemek için Türkiye'ye gelen Alman yönetmen Wilhelm Becker'le kurduğu dostluk, ona sinemanın büyülü kapısını araladı. Böylelikle sahneye sığmayan hayalperestliğine hem kamera önünde hem gerisinde geniş bir yer bulurken, gelecek konulu kısa filmlerinde dönemin ilerisinde çekim teknikleri geliştirdi. 1920’li yıllarda Servet Bey’in “gelecek” temalı kısa filmlerinden birini izleme fırsatı bulan İş Bankası yöneticileri, Servet Bey'e banka için bir reklam filmi çekmesini teklif etmişler. Aylar süren hazırlıkların sonrasında Tepebaşı'ndaki bir platoda çekilen filmin, Servet Bey'in evinin tozlu rafları arasından çıktığı iddia ediliyor. Cem Yılmaz’ın İş Bankası’na çekeceği dizi filmlerin de bu geçmişin devamı olacağı ifade ediliyor.
Her şovundan 160 bin lira gişe hasılatıyla para bastı
Cem Yılmaz’ın, son 11 yılda 38.8 milyon TL’lik gelir beyanında bulunması dikkat çekti. Ancak Yılmaz, reklam ve film sektöründeki işlerinin yanı sıra sahne şovlarıyla birlikte kazandığının çok daha fazlasının ekonomisini yarattı. Sinema alanında 1998 yılından bu yana yönetimini üstlendiği Herşey Güzel Olacak, G.O.R.A., Hokkabaz, A.R.O.G. ve Yahşi Batı filmlerinden yaklaşık 101.9 milyon liralık gişe hasılatı elde eden Cem Yılmaz, böylece en fazla hasılata ulaşan Türk sinemacı oldu. Yılmaz bununla birlikte rol aldığı birçok sinema filminde de ekstra gelir elde etti. Cem Yılmaz’ın bir diğer önemli gelir kapısı ise tek kişilik sahne şovları oldu.13 YILDIR SAHNEDE
1999 yılında çıktığı Milenyum adını verdiği stand – up gösterileriyle parlayan Yılmaz, yıllar geçtikçe yeni oyunlar çıkardı. Cem Yılmaz, 2001 yılından itibaren Bir Tat Bir Doku, CMYLMZ ve son olarak da CM101MMXI – FUNDAMENTAL serileriyle seyircileri güldürürken ceplerini de doldurdu. Ünlü şovmen, özellikle ‘CM101MMXI Fundamentals' isimli gösterileri boyunca sadece 4 aylık dönemde 95 bin hayranını gişeye çekti. Her gösteriden 160 bin lira hasılat elde edilirken, sadece bu dönemdeki gişe hasılatı 6 milyon lirayı buldu.
İş Bankası ile 2014 yılına kadar sözleşme imzaladı
Reklam sektörüne 1997 ile 1999 arasında Tekofaks–Panasonic reklamlarıyla adım atan Cem Yılmaz, aradan geçen 15 yıllık zaman içerisinde 6 firmanın reklam yüzü oldu. Anlaşma yaptığı şirketlerin satışlarını önemli ölçüde artırdığı dikkat çeken Yılmaz, son olarak İş Bankası ile 2014’e kadar sözleşme imzaladı. yeni oyunlar çıkardı.
Habertürk
Kaynak: Diyarbakır Söz