Ağırakça, Bağcılar Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kültür Merkezi’ndeki, "Şehadetinin 68. Yılında Hasan el-Benna'yı Anma Programı"nda, Benna ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.
Benna’nın büyük bir fikir ve dava adamı olduğunu belirten Ağırakça, onun fikirlerinin yeni nesillerin önünü aydınlattığını kaydetti.
Prof. Dr. Ağırakça, Türkiye'de hilafetin askıya alınmasından sonra İslam dünyasının başsız kaldığını anlatarak, şöyle devam etti:
"1924-25 ve 26 yıllarında Mekke, Haydarabat ve en son da Kahire’de ilim adamlarının katıldığı üç toplantı yapıldı. İslam devletinin vazgeçilmez reisi olan Halifelik makamı askıya alınmıştı. Müslümanların ne yapması gerektiği tartışıldı. Yeni bir halife için bir araya geldiler. Bu yıllarda Hasan el-Benna da üniversite eğitimine devam ediyordu. Üniversite sonrası öğretmen olarak İsmailiye’ye tayin edilen El-Benna, beraberindekilerle kurduğu İhvan-ı Müslimin Cemiyeti’nin merkezini 1933’te Kahire’ye taşıyıp, gençleri burada eğitti. Sürekli itidal ve barıştan yana oldular. 7 yıl içinde cemiyete katılım daha da arttı. Büyük meydanlardaki konuşmalarında Benna’yı yarım milyon insan dinledi."
Ağırakça, 1947’de Filistin topraklarında devlet kurmak isteyen İngiliz, ABD ve Fransa’nın silahlandırdığı Yahudiler ile savaş başladığını aktararak, "El-Benna’nın gençlerden oluşturduğu İhvan ordusu başarı sağladı. Yahudiler dağılacakken, Mısır hükümeti İhvan-ı Müslimin’in faaliyetlerini yasakladı. Askerlerin geriye çekilmelerini emretti. El-Benna tüm İslam hükümetlerine Filistin’de Müslümanların hukukunun korunması çağrısında bulundu. Ardından cemiyet kapatıldı. İhvan da İsrail ile savaşta başarı kazandığı için yasaklandı." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Diyarbakır Söz