Pirinççioğlu; Masa yoktu

Kayapınar Belediyesi yağmalanıyor: 99’da yerel yönetimlere geldiğimizde oturacak masa yoktu.

Pirinççioğlu; Masa yoktu

HDP’den Kayapınar Belediye Başkanı seçilen Necati Pirinççioğlu, “99’da yerel yönetimlere geldiğimizde oturacak masa yoktu. Bir kuruş bile olsa sokaklarda halkımızla birlikte karar vererek, ihtiyaçlar doğrultusunda harcayacağız” dedi.

Pirinççioğlu, seçim sonuçları ve kayyum dönemindeki çalışmalara ilişkin konuştu. Seçimlerde oy artışının sağlandığını ve bunun halkın başarısı olduğunu dile getiren Pirinççioğlu, “Kaldığımız yerden devam etmemiz için halkımız bize şans verdi” diye konuştu.

‘KENAN EVREN ZİHNİYETİNİN YANSIMASI’

Kayapınar Belediyesi’nin, Türkiye’deki tüm belediyeler arasında taşınmazları, bütçesi, imar ve çevre düzenlemesiyle örnek belediye olduğuna vurgu yapan Pirinççioğlu, kayyumların 3 yıl boyunca bütün taşınmazları yandaşlarına peşkeş çektiğini söyledi. Pirinççioğlu, “Seçimden bir gün önce bütün devlet kurumları teyakkuza geçerek kararlar almaya başladı. Bir sürü mal varlıkları hazineye devredildi. Belediye bir kamu kuruluşudur. Kamu kuruluşunun mallarını başka bir kamu kuruluşuna tahsis ediyor” dedi.

‘15 YILLIK KAZANIMLAR TALAN EDİLDİ’

Kayapınar Belediyesi’nin borcu olmayan ve kasasında para bulunan belediye olduğunu; ancak kayyum atanması ardından hizmet yapılmamasına rağmen kasanın boşaltılarak borçlandırıldığına vurgu yapan Pirinççioğlu, şunları söyledi: “15 yılın kazanımları son 3 yılda talan edildi. Cegerxwin Kültür Merkezi ve belediye binasının önünde TIR’lar dayandı. Klimalardan, koltuklara kadar her şey taşındı. Bunun adı talandır.”

‘1999’DA OTURACAK MASA YOKTU’

1999’da yerel yönetimleri kazandıklarında oturacak masalarının dahi olmadığını dile getiren Pirinççioğlu, “Biz masalarda, binalarda hizmet etmeyeceğiz. Bir kuruş bile olsa sokaklarda halkımızla birlikte karar vererek, ihtiyaçlar doğrultusunda harcayacağız. Halkımızla birlikte iyi hizmetlere imza atacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler