ÖSYM'den 'güvenlik zaafı' açıklaması

Bazı gazetelerde yer alan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM)’nin internet sitesindeki personel alımında tüm bilgilerin herkesçe rahat bir şekilde ulaşılabildiği haberleriyle ilgili açıklama geldi.

ÖSYM'den 'güvenlik zaafı' açıklaması

Bazı gazetelerde yer alan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM)’nin internet sitesindeki personel alımında tüm bilgilerin herkesçe rahat bir şekilde ulaşılabildiği haberleriyle ilgili açıklama geldi. Sistemin sadece başvuru yapmak için olduğunu belirten ÖSYM, sistemin sınavlarla bir ilgisinin olmadığını vurguladı.

Bazı gazetelerde ÖSYM’nin personel alımındaki başvuru sisteminin kimlik numarası bilinen herkesin kişisel bilgilerine rahatça ulaşılabildiği ile ilgili yer alan haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Sistemin sadece başvuru amacıyla düzenlendiği belirtilerek; “Sistemin, ÖSYM sınavları ile ilişkisi yoktur. Sınavlara yönelik bir zaafiyet söz konusu değildir. Ayrıca, sisteme giriş yapan tüm kullanıcılara ait IP numaraları kayıt altına alınmaktadır.” açıklamalarına yer verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz