Mesaiye okuyarak başlıyorlar

Diyarbakır Çüngüş İlçe Müftülüğünde başlatılan etkinlik kapsamında meal, Kur'an-ı Kerim, hadis, Klasik Usul Arapça ve güncel dini konularda müftülük çalışanları ile ders yapılarak mesaiye başlanıyor.

Mesaiye okuyarak başlıyorlar

Diyarbakır Çüngüş İlçe Müftüsü Ali Bahadır, başlattığı etkinlik kapsamında meal, Kur'an-ı Kerim, hadis, Klasik Usul Arapça ve güncel dini konularda müftülük çalışanları ile ders yaparak mesaiye başlıyor.

İlçe Müftüsü Ali Bahadır, yaklaşık 4 ay önce göreve başladığı Çüngüş Müftülüğünde, müftülük personelinin sabahın bereketinden ve feyzinden faydalanarak güne hayırla ve dinamik başlamaları için bir proje başlattı.

Sabah namazını camide kıldıktan sonra müftülük binasına geldiğini belirten Bahadır, meal ve hadis kitaplarından bölümler okuyup müftülük personeli ile birlikte ders yaptıklarını, mesai sonrası ise din görevlileriyle Klasik Arapça Usulu dersleri yaptıklarını söyledi.

MESAİYE OKUYARAK BAŞLIYORLAR

Bahadır, "Hayatlarını ilme adayan alimlerimiz bizlere çok büyük bir ilmi miras bıraktılar. Dinimizin iki ana kaynağı olan Kur'an ve Sünnet'e çok büyük hizmetler ederek bizlere devasa kütüphaneler bıraktılar. Bizlere düşen vazife ise bu zengin mirastan en güzel şekilde nasıl istifade etmemiz gerektiğini öğrenmektir." ifadelerini kullandı.

"Güne manevi gıdalar ile başlamak, hayatımızı bereketlendirir" diyen Bahadır, sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Modern çağ, birçok bilgi kirliliğini beraberinde getirdi. Dünya hayatının aldatıcı cazibesi ve yoğunluğu gönül dünyamızı daraltmaya başladı. Hiç şüphesiz ruhlarımızın gıdaya ihtiyacı vardır. Güne sabah namazı ile başlamak, Kur'an-ı Kerim ve Hadis-i Şerif'ler okumak ruhumuz için en büyük gıdadır. Yapacağımız bu faaliyetler sayesinde günümüze manevi gıdalarla başlamış oluruz. İbadete olan iştiyakımız ve haramlara karşı içtinabımız daha da artarak dünya ve ahiret hayatı adına bereketli bir gün geçirmemize vesile olur."

Kaynak: Diyarbakır Söz