Levent Kırca, kendini savundu

Kırca, "Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiğim için özür dilemiyorum." dedi.

Levent Kırca, kendini savundu

Kırca, İşçi Partisi Bursa İl Başkanlığı tarafından, Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen üye katılım töreninden önce, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirinin sorularını cevapladı.

"ELEŞTİRİLERİMİN DOZUNUN SERTLİĞİ ŞEKER VE TANSİYONUMUN YÜKSELMESİNDEN KAYNAKLANDI"

O gün yaptığının Kılıçdaroğlu'nu eleştirmek olduğunu belirten Levent Kırca, "Eleştirirken dozum biraz sertti. Ama eleştirim doğruydu. Dozumun sertliği de şekerimin ve tansiyonumun yükselmesinden kaynaklanmış bir sertlikti. Çünkü sabahın erken saatlerinde İşçi Partisi'nin çeşitli görevlerinden, akşamın bir saatinde oraya geldim. Orada benim önerimle Sanatçılar Girişimi kurulmuş ve Ataol Behramoğlu benim önerimle başkan olmuş. Orada sanatçılar tarafından CHP'ye yatırım vari konuşmalar gerçekleşti. Onlar da benim o anda tansiyonumu yükseltti." şeklinde konuştu.

"KADINLARIMIZDAN DEFALARCA ÖZÜR DİLEDİM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Ben gideceğim, biraz sonra işim var, uçağım kalkıyor, onun için ben hemen konuşup gideyim" demesinin de söylediklerinde etkili olduğunu kaydeden Kırca şunları söyledi: "Şimdi düşünün ben buraya gelmişim. Burada bir toplantı var ve bir sürü değerli insan burada. 'Ben konuşup gideyim' dersem buradaki insanlara saygısızlık etmiş olmaz mıyım? Ben buradan en son çıkan kişi olmalıyım, onların güvenini sağlayabilmek için. Ondan Kılıçdaroğlu'nu eleştirdim. Sonra dedim ki 'senin uçağının kalkıyor olması ne kadar önemsiz bir sebep ise bir hatun buldum filan. Bizim ülkemizde şudu var, hep dolaylı saldırılar. Size Atatürkçüsünüz, cumhuriyetçisiniz diye saldırmazlar. Açığınızı yakalamaya çalışırlar.... Ben orada bir kadın ayarlamışım diyorum ama bütün kadınların 'Ne oluyor' demesine lüzum yok. Neticede itibariyle madem yanlış anlaşıldı, madem kadınlarımız bizim için çok önemli, bundan dolayı defalarca özür diledim. Ama Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiğim için özür dilemiyorum".

Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde söylediği "hükümete açık çek veriyorum, açılımını destekliyorum" şeklindeki sözlerini de eleştiren Kırca, "Bu ne? CHP'liler bizim kardeşlerimiz, dindaşlarımız, dostlarımız, Atatürk'ün partisi. Ama biz babamız diye babamızı da eleştirmeyecek miyiz. Annemizi de eleştirmeyecek miyiz. Babamız yanlış yaptığımız bir şeyi bize söylemeyecek mi? Eleştiriye açık olmayan, eleştirilmeyen kişi ve topluluklar gelişemezler. Bunu futbol fanatikliği gibi yapmamak lazım. Ben Fenerbahçeliyim, hanım da hasta, ben de. Öyle bir şey olmaz. Sen Fenerbahçeli, Beşiktaşlı olabilirsin. Takımın hatalarını gör. Bazen yenildiğini kabul et. 'Hatalı davrandım' de, bu erdemdir, büyüklüktür. Bir parti taraftarlığı fanatik taraftarlık gibi olmaz. İşçi Partisi örnek bir partidir ve bu partiyi herkes eleştirir. İçimizden de birbirimizi eleştiririz, dışarıdan da eleştirilere açığız." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz