HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, beraberindeki heyet ile Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde esnafı ziyaret ederek sorun ve sıkıntıları dinledi.
Ziyarette Yılmaz’a İlçe Başkanı Seyfettin Yiğit ve partililer eşlik etti. Esnafla ayaküstü sohbet eden Yılmaz, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi. Akabinde İlçe binasına geçen Yılmaz burada partililerle biraraya geldi.
Halka inmelerinin büyük bir ehemmiyet arzettiğini ve HÜDA PAR’ın birinci ağızdan dinlenmesinin önemli olduğunu ifade eden Yılmaz, "Komşularımıza, köylülerimize, tanıdığımız veya tanımadığımız herkese, bizi henüz tanıma fırsatı bulamamış insanlara gideceğiz. İnsani ilişkilerimizi en iyi seviyede kuracağız ve geliştireceğiz. İnsanların bizi doğru tanımalarını sağlayacağız. İnsan tanımadığının, bilmediğinin düşmanıdır." dedi.
"Referansımız İslam’dır diyoruz"
Parti programı açısından HÜDA PAR’ın diğer partilerden çok daha farklı bir yerde durduğunu söyleyen Yılmaz, bu farkların topluma tanıtılmasının önemli bir görev olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Anayasa dâhil bütün kanunlar halkın inancına aykırı olan bir madde barındırmamak ve halkın inancına uyumlu olmak zorundadır. Türkiye halklarının yüzde doksanı Müslümandır. O halde bu halkı idare etmek için ortaya konan kanunlar İslam’a aykırı olamaz. Referansımız İslam’dır diyoruz. Hiçbir partinin ise böyle bir iddiası yoktur. Aksine o partiler, ‘Bizim referansımız demokrasidir, batı medeniyetidir, laikliktir, Kemalizmdir’ diyorlar. Parti programımızı iyi tanıyacağız ki bizi tanımak isteyenlere iyi tanıtalım ve diğer partilerle nerede ayrıştığımızın farkına varalım. O zaman vatandaş da ‘Tamam siz farklısınız’ diyecektir. Parti programımız bizi tanımlıyor."
"Kürtçe resmi dil olsun"
Bölgenin hassasiyetleri hususunda da tüm partilerden daha ileri bir anlayış içerisinde olduklarını belirten Yılmaz, Kürd Meselesi hakkında da şunlara değindi:
"Hiçbir partinin programında Kürtçe (Kurmancî, Zazakî) resmi dil statüsüne alınarak anadilde eğitim verilsin diye bir madde yoktur. Ama biz parti programımızda, ülkede yaşayan bütün diller belli bir çoğunluğu olan herkes anadilde eğitim alabilmeli ve bu anayasal bir hak olmalıdır."
Kaynak: Diyarbakır Söz