Kadınlarla film izledi

İstanbul Film Festivali’nde ödülleri toplayan Toz Bezi filmi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı’nın organizasyonuyla gösterime girdi. Gösterime, Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak ile Yönetmen Ahu Özyurt da katıldı.

Kadınlarla film izledi

35. İstanbul Film Festivali’nde, Altın Lale Ulusal Yarışmada “En İyi Film”, “En İyi Senaryo” ve “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerini kazanan Toz Bezi filmi, Diyarbakır’da da gösterime girdi.

Kadın Politikaları Daire Başkanlığı’nın organizasyonuyla Belediye Tiyatro Salonu’nda yapılan gösterime, Eş Başkan Gültan Kışanak, belediyenin kadın çalışanları, yönetmen Ahu Öztürk, Yapımcı Çiğdem Mater, oyuncu Asiye Dinçsoy da katıldı.

Gösterimin ardından Eş Başkan Kışanak, Yönetmen Ahu Öztürk, Yapımcı Çiğdem Mater, oyuncu Asiye Dinçsoy’a çiçek verdi.

Gösterimden sonra düzenlenen söyleşide konuşan Yönetmen Ahu Öztürk,“Toz Bezi” filminin ilk uzun metrajlı filmi olduğunu belirterek, hikâyeyi kendi yaşadığı durum üzerinden yazdığını söyledi. Yapımcı Çiğdem Mater, Diyarbakır’da kadınlarla beraber film izlemenin kendisini heyecanlandırdığını vurgularken, oyuncu Asiye Dinçsoy da,"Toz Bezi" için çok büyük bir emek verildiğini ve daha çok kadın emeğinin olduğu söyledi.

Kışanak: Çok güzel bir filmdi

Eş Başkanı Gültan Kışanak ise film yönetmeni ve oyunculara teşekkür ederek, “Bütün kadınlık hallerinin tamamını içeren bir hikaye. Ev içi örneğini, emekçi kadını, farklı kimliklerin kadın kimliğiyle birleştiğinde nasıl bir ezilmişliğe dönüştüğünü izledik. Hepinizin yüreğine, elinize ve emeğinize sağlık. Çok güzel bir filmdi.” dedi.

Ödülleri toplayan Toz Bezi’nde ne anlatılıyor?

İstanbul Film Festivali’nde ödülleri toplayan Toz Bezi filminin konusunu şöyle: “İki gündelikçi kadın, temizliğe gittikleri evlerdeki insanlarla kurdukları ilişki, gündelik çatışmalar, kendi arkadaşlık-kardeşlikleri ve bu yakın arkadaşlığın hiyerarşisi, hayata tutunma çabası, kadınlık, annelik, temizlik ve yoksulluk… Nesrin ve Hatun şehrin yoksulluğu ve zenginliği arasındaki bir vagonda gelip giderken, hayatı anlamaya ve kendilerine gidecek yollar bulmaya çalışırlar. Hatun temizliğe gittiği mahallede bir ev almak için para biriktirmeye çalışırken, Nesrin önce onu terk eden kocasının yokluğuyla, kendi yalnızlığıyla yüzleşir, ardından da 5 yaşındaki kızıyla hayata tutunmanın yollarını arar. Yolları birbirine benzemez ama yoldaşlık bakidir. İki kadın birbirine benzemez hayallerle tutunmaya çalışırlar.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler