Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Diyarbakır Asker Hastanesi'nin Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesine ek bina olarak hizmete başlamasıyla tedavi hizmetlerinde önlemlerin artırıldığı bildirildi.
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren KHK kapsamında, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ve asker hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devredilmesi ile Diyarbakır Asker Hastanesi Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesine ek bina olarak 26 Ağustos'ta hizmet vermeye başladı.
Hastanenin Başhekim Yardımcısı Murat Acar, hastanelerinde tedavi altına alınan tüm hastalar için imkanları seferber ettiklerini söyledi.
Hastanede, uzman doktor, hemşire ve sağlık personelinin de bulunduğu 140 sağlık personelinin 14 branşta, 24 saat teyakkuz halinde görev yaptığını ifade eden Acar, tedavi hizmetlerinde ek önlemleri hayata geçirdiklerini belirtti.
Acar, terör saldırılarında yaralanan güvenlik güçlerine müdahalenin hızlı ve eksiksiz bir şekilde yapılmasının önemine dikkati çekerek, "Devir işleminden önce de olağanüstü durumlarda Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi personeli Asker Hastanesi personeli ile uyum içinde çalışıyordu. İki hastane personelinin uyumu açısından bir sorun yaşamadık." dedi.
"TEYAKKUZ HALİNDE BURADAYIZ"
Devir işlemiyle birlikte hastanenin doktor açığının da giderildiğine işaret eden Acar, olağanüstü acil durumlara karşı hazırlıklı olduklarını vurguladı.
Acar, hastaların sağlığı için fedakarca görev yaptıklarını dile getirerek, "Hizmet kalitesi anlamında daha hızlı olduk. Bölgede gelişen herhangi bir olayda 112'nin bilgi vermesiyle hasta daha gelmeden teyakkuz halinde buradayız. O an tüm ana branşlar hazır şekilde hastayı bekliyoruz. 24 saat ayaktayız." diye konuştu.
"HASTANE MODERN BİR YAPIYA ULAŞTI"
"Asker ve polis yaralanmalarında, Sağlık Bakanlığının en hızlı, modern ve profesyonel yöntemlerini, mevcut dinamik yapısını, hasta hizmetleri konusundaki, kalite standartlarını burada devam ettirdik." ifadesini kullanan Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hızlı bir şekilde harp cerrahisi tadilatını yaptık, sorunlarını çözdük. Harp cerrahisi asker ve polis yaralanmalarında hastanın bir süre klinikte yattığı bölümdür. Burada eski yataklar vardı ve bunlar hastaları rahatsız edebiliyordu. Bu yatakları değiştirdik. Hastane fiziki koşullar açısından modern bir yapıya ulaştı."
Acar, hastanedeki eksikliklerin giderildiğini, aktif şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.
Hastanede tedavi gören güvenlik güçleri de kendilerine en iyi koşullarda bakıldığını belirterek, hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Kaynak: Diyarbakır Söz