Haydi Allah işinizi rast getire

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), bugün yapılacak. Saat 10.00'da başlayacak olan sınav, 160 dakika sürecek.

Haydi Allah işinizi rast getire

Yüzbinlerce öğrencinin geleçek için mücedele ettiği Yüksek öğretime Geçiş Sınavı bugün yapılacak. Ülkede ve Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yapılacak olan sınav için, illerde gürültü yasağı getirilirken, öğrenciler 160 dakika ter dökecek soruları yanıtlamak için.

Adayların, yanlarında 2012-YGS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaport bulundurmaları zorunlu olacak. Üzerinde fotoğraf ve T.C Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları kabul edilmeyecek. Adaylara, sınav sırasında gerekli olan kalem, silgi, kalemtıraş, şekerleme ve peçeteyle sınavın yapıldığı her salona bir duvar saati ÖSYM tarafından verilecek.

TER DÖKECEKLER

 

Sınav başladıktan sonra adayların ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, birbirlerine kalem, silgi gibi şeyler alıp vermeleri, sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları da yasak olacak. Bu yasaklara uymadığı belirlenen adayların sınavları iptal edilecek.

YGS'de uygulanacak testler, bir kitapçık halinde olacak. Soru kitapçıkları adaylara, salon görevlileri tarafından kapalı poşet içerisinde ve rastgele dağıtılacak.

 

ADAYLAR AMAN DİKKAT

YGS'de en az bir puan türünde 140 ve üzeri puan alamayan adayların, bir yükseköğretim programını tercih etme ve Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) girme hakları olmayacak. Sınavda 140-180 arası puan alan adaylar sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarının en az biri 180 olan adaylar LYS'ye girmeye hak kazanabilecek. Adaylar, YGS sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle "http://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden öğrenebilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz