Hakkari'de 'Ailenle spor yap' projesi halaylarla başladı

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı'nın sağlıklı bir toplum oluşturmak için ülke genelinde başlattığı 'Ailenle spor yap' projesi Hakkari'de de hayata geçirildi. Çocuklarıyla birlikte spor yapan aileler, söylenen Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekip eğlendi.

Hakkari'de 'Ailenle spor yap' projesi halaylarla başladı
İftar saatinden sonra Aşağı Merzan Mahallesi'ndeki stadyumda hayata geçirilen proje kapsamında, yüzlerce aile spor yaptı. Buraya gelen aileler çoçularıyla birlikte ilk kez statta spor yapma imkanı buldu. Aileler ve çocukları gece geç saatlere kadar, masa tenisi, basketbol, futbol, voleybol, güreş  ve zeka oyunları gibi oyunlar oynayarak eğlendi.
Etkinliğine katılan aileler ve çocuklar, daha sonra yerel sanatçıların söyledikleri Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekip gecenin keyfini çıkarttı. Ramazan ayı boyunca devam edecek olan proje sayesinde çocuklarıyla birlikte spor yapmaya giden aileler burada kurulan standlarda her türlü sporu yapabilme imkanı bulacak. Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Reşit Güldal yoğun katılımın olduğu bu projeye katılıp halay çeken aileleri, cep telefonundaki görüntülü arama ile Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak'a da bağlanarak izletti.
Güldal, amaçlarının aileleri çocuklarıyla birlikte spora yönlendirmek olduğunu belirterek, "Çocuklarımızın, gençlerimizin bilgisayar, tablet ve televizyon başında geçirdikleri hareketsiz zaman dilimini en aza indirmek ve bunları daha aktif hale getirmek için çaba gösteriyoruz. Beden ve ruh bakımından sağlıklı toplum spor yapan toplumdur. Hakkari genelinde bütün ailelerin bu projeye katılması bizim için çok önemlidir" dedi.

DHA

Kaynak: DHA