Girişimci oldular!

Karacadağ Kalkınma Ajansı ve DOSİAD'ın işbirliğiyle "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Projesi" sonuçlandı.

Girişimci oldular!

İl Valisi Hüseyin Aksoy, "İşsizliğin giderilmesi konusunda yürütülen önemli çalışmalar var. Bunlardan en önemlilerinden biri 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı'dır. Program kapsamında bölgemizde yapılacak olan yatırımlara devletimizin önemli katkıları ve teşvikleri var." dedi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Diyarbakır Organize Sanayi Odası (DOSİAD) tarafından düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Projesi" eğitimi programı kapsamında 221 kursiyere Karacadağ Kalkınma Ajansında düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Vali Aksoy, törende yaptığı konuşmada, bölgenin en önemli sorunlarından biri olan işsizlikle ilgili çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

İŞSİZLİĞİN SONLANDIRILMASI

Bölgede yatırım ve istihdamı daha iyi bir noktaya taşımak adına çeşitli kurumların yürüttüğü önemli çalışmalar olduğunu kaydeden Aksoy, Karacadağ Kalkınma Ajansının bölgedeki ekonomik hareketliliği iyi bir noktaya taşıyarak, iş gücü piyasasının eğitim konusunda ayırdığı kaynaklarla birçok çalışma gerçekleştirdiğini belirtti.

Geçen yıl 860 kişiye girişimcilik eğitimi verildiğini aktaran Aksoy, şöyle devam etti:

GİRİYİMÇİLİK EĞİTİMİ ALANLAR

"İşsizliğin giderilmesi konusunda yürütülen önemli çalışmalar var. Bunlardan en önemlilerinden biri 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı'dır. Program kapsamında bölgemizde yapılacak olan yatırımlara devletimizin önemli katkıları ve teşvikleri var. İlimizde yatırım yapmak isteyen iş adamlarını görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Kalkınma ajansımızın koordinasyonunda planlamalarını yapıyoruz. Bunlar Kalkınma Bankasına aktarılıyor. 27 Şubat'a kadar iş adamlarımızın başvurularını alacağız."

KOSGEBİN DESTEĞİNİ ALAN

Aksoy, yapılacak yatırımların kentin ekonomisine katkı sunacağını, yatırımcıları bölgede ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Girişimcilik eğitiminin önemli olduğuna dikkati çeken Aksoy, KOSGEB'in girişimcilik sertifikası alanlara yönelik 50 bin liralık hibe ve 100 bin liraya kadar kredi şeklinde bir çalışmasının bulunduğunu bildirdi. Daha sonra kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz