Fırtına yıktı

Şiddetli rüzgar evinin inşaatını ikinci kez yıktı

Fırtına yıktı

Mardin'de 2 gündür etkili olan şiddetli rüzgar, ekili alanlara zarar vermesinin yanı sıra Barış ailesini de inşa etmeye çalıştıkları evin duvarlarını ikinci kez yıkarak zor durumda bıraktı.

Kotek Mahallesi'nde yaşayan Barış ailesi bir ayda ikinci kez rüzgarın azizliğine uğradı. Kirada oturan ve maddi durumları iyi olmayan 6 nüfuslu ailenin, borçla inşa etmeye çalıştıkları evin duvarları örülme aşamasında iken şiddetli rüzgarda yerle bir oldu.

Davut Barış (46),   bir hayırseverin kendilerine arsa bağışladığını, kiradan kurtulmak için buraya ev inşa etmeye çalıştıklarını söyledi.

Birikmiş 6 aylık kira, su ve elektrik borçlarının bulunduğunu, maddi zorluklar çektiklerini belirten Barış, kendisinin ve eşinin sağlık sorunları da olduğundan çalışamadıklarını ifade etti.

Barış, 4 çocuk babası olduğunu, 1 oğlunun vatani görevini yaptığını belirterek, ''Eşim ve ben de astım hastayız. Eşim guatrdan ameliyat oldu. Sol güzü de görmüyor. Diğer oğlum 2 yıl önce askerden geldi. Günde 20 liraya çalışıyor. Ben de çalışmak istiyorum ama rahatsızım çalışamıyorum. Su ve elektrik borçlarım var. Ödeyemediğim için faiz işliyor'' diye konuştu.

-''Kiradan kurtulmak istiyoruz''

Bütün birikimini eve yatırdığını, ev inşaatına 20 bin lira harcadığını anlatan Barış, şöyle konuştu:

''Artık gücüm kalmadı. Ne buzdolabımız var ne televizyonumuz. Durumum iyi değil. Rüzgar, 1 ay içinde ikinci kez ev inşaatını yıktı. Bir ay önce yine rüzgardan evin duvarları düşmüştü. Vatandaşlardan yardım bekledik. Kimse destek vermedi. Mecburen malzemeleri veresiye aldım. Daha kumun, çimentonun, briketin parasını ödemedim. Bu azaptan kurtulmak istiyoruz. Bir an önce kiradan kurtulmak istiyoruz. 1 ay içinde ikinci kez rüzgardan dolayı mağdur olduk. Şiddetli rüzgar sonucu tuğlalar, kiremitler yere düşüp, kırıldı.''

Eşi Bedia Barış da maddi durumlarının kötü olduğunu kaydederek, ''Evimiz ikinci kez yıkıldı. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın. Askerde bir oğlum var. Ona destek olamıyoruz. En çok bu içimi acıtıyor'' dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler