Eşinin tayini nedeniyle 5 yıl önce ailesi ile Ankara'dan Diyarbakır'a yerleşen Unudan (30), çalıştığı özel şirketten de ayrılmak zorunda kaldı.
Evlilik yıl dönümü kutlaması için 3 yıl önce eşine sürpriz pasta hazırlayan bir çocuk annesi Unudan, bunun çok beğenilmesi üzerine diğer yakınları için de tasarım pastalar yapmaya başladı.
İlgi duyduğu bu alanda ilerlemek amacıyla temel pastacılık eğitimi alan, evlerinin bir odasını butik pasta yapımı için kullanan Unudan, hazırladığı tasarımların fotoğraflarını sosyal medyadan paylaştı.
Unudan, aldığı siparişlerden elde ettiği gelirle aile bütçesine katkıda bulunurken farklı illerde düzenlenen yarışmalara da katıldı.
Samsun'da düzenlenen "Master of Cake Samsun 2017" yarışmasında "düğün pastası" kategorisinde gümüş, "çiçek" kategorisinde bronz madalya kazanan Unudan, Ankara'da düzenlenen "Master of Cake Başkent 2017" de ise, "özel dekoratif tasarım", "düğün pastası", "çiçek", "küçük dekoratif" ve "minyatür" kategorilerinde birincilik elde ederek altın madalyanın sahibi oldu.
Siparişle pasta yapımını sürdüren, ailesine gelir getirmenin mutluluğunu yaşayan Unudan'ın en büyük hedefi butik pasta atölyesi açarak kadınlara imkan sağlamak.
- "Evde de yapılacak çok iş var"
Unudan, bir sürpriz ile değişen yaşamını anlattı.
Ankara'da özel sektörde çalıştığını ve bu işinde 5 yıl boyunca büyük deneyimler kazandığını ifade eden Unudan, Diyarbakır'a geldiklerinde iş arayışına girdiğini söyledi.
"Belki de birçok kadın aynı duyguyu yaşıyor. Bazen çocuğumuzu emanet edebileceğimiz hiç kimse olmuyor ve dışarıda çalışmak zorunda kalıyoruz. Aslında evde de yapılabilecek çok fazla iş var." diyen Unudan, bu işle yaşamının değiştiğin belirtti.
Çevresindekilerin pastalarını çok beğendiğini ancak zorlanacağı endişesi ile bu işe başlamasına karşı çıktığını anlatan Unudan, buna rağmen, azimle, yılmadan pasta yapımını sürdürdüğünü, tasarımlarına her geçen gün yenilerini eklediğini aktardı.
Unudan, katıldığı yarışmalarda pasta yapımındaki başarısının tescillendiğini dile getirerek, madalyalarla başarısını ispatladığına dikkati çekti.
"Başladığım yerde değilim, kendimi sürekli geliştiriyorum." ifadesini kullanan Unudan, sürekli araştırdığını vurguladı.
Unudan, "Bu işi yaparken her şeyi unutuyorum diyebilirim. Her insanın böyle mutlu olduğu şeyler vardır. Bana terapi gibi geliyor. Rengarenk hamurlar ve tasarım. Bu tamamen beni mutlu edecek bir şey. Ben her pazartesi istifa etmek üzere gittiğim işten eşimin tayini nedeniyle ayrıldım. Zorunlu bir durum olmasa çalışmaya devam edecektim çünkü iş bulmak zordu." dedi.
- Hedefi butik pasta atölyesi açmak
Unudan, ilk başlarda bedava çok pasta yaptığını ancak artık bu işin gelire dönüştüğünü dile getirerek, yaptığı pastaların fotoğraflarını sosyal medya hesabından Diyarbakır etiketiyle paylaştığını aktardı.
Zamanla takipçilerinin arttığını, bu kişilerin alışveriş de yapmaya başladığını anlatan Unudan, bir müşterisine tekrar tekrar pasta yapmanın büyük mutluluk verdiğini belirtti.
Unudan, kentte, özel tasarım pasta için malzeme bulmakta zorlandığını, bu nedenle internetten sipariş verdiğini kaydederek, evde üretim yapmanın zorluğuna değindi.
3 yaşındaki kızı Lina'nın zaman zaman kendisini pastalardan kıskandığını ve daha çok ilgi istediğini kaydeden Unudan, bu nedenle hedefinin butik pasta atölyesi açmak olduğunu vurguladı.
Unudan, atölye açması halinde bu işe merak duyan kadınlara eğitim vermek, onlara imkan sağlamak istediğine dikkati çekerek, "Bu işi doğru yapabilmeleri için teknikleri doğru bilmeleri ve uygulamaları gerekiyor. Ne kadar temiz ve doğru işler yaparsanız o kadar çok satış yapıp, gelir elde edersiniz. Kadınlara bunları öğretebilmeyi hayal ediyorum. Kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için illa da bir yere girip çalışmaları gerekmiyor. Bunun en keyifli yollarından biri de butik pastacılık." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Diyarbakır Söz