Engelsiz yaşama destek

Batman Üniversitesi, görme engellilere yönelik kabartma baskı makinesi ve diğer önemli materyalleri kütüphanesine kazandırdı.

Engelsiz yaşama destek

BATMAN-Batman Üniversitesi (BÜ)’de engellilerin kütüphaneden daha iyi yararlanabilmelerine yönelik düzenlemeler yapıldı. Bu kapsamda iki adet özel donanımlı bilgisayar ve Braille kabartma baskı makinesi engelli çalışanların ve öğrencilerin hizmetine sunuldu. Özel olarak imal edilmiş olan bilgisayarlar ve aparatlar görme ve fiziksel engelli kütüphane kullanıcılarının hizmetine açıldı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, görme, işitme ve fiziksel engelli öğrencilere yönelik üniversite kütüphanesine alınan cihazları engelli öğrencilerle birlikte yerinde gördü.

GÖRME ENGELLİLER

Boğaziçi ve ODTÜ'den sonra Batman Üniversitesi'nde kabartma baskı yazıcısının olmasından dolayı görme engelli öğrenciler Rektör Prof. Dr. Uluçam'a teşekkür etti. Üniversite Fen Edebiyat Fakültesi tarih bölümü öğrencilerinden Cüneyt Bilmez, sadece Boğaziçi ve ODTÜ gibi büyük üniversitelerde kabartma yazım materyallerin olduğunu bildiklerini ancak, 2007 yılında kurulan Batman Üniversitesi’nin talepleri üzerine böyle bir karar alarak kabartma yazı baskı cihazınıkendilerinin hizmetine sunmasından dolayı sevinçli olduklarını söyledi. Bilmez, "Fiziksel ve işitme engelli arkadaşlarım da artık kütüphaneden yararlanabilecek. Öğrenim hayatımıza başlarken Batman Üniversitesi’nde rahat edeceğimizi biliyorduk. Bu öngörümüzde haklı olduğumuzu kanıtlayan üniversitemiz yönetimine tüm engeli arkadaşlarım adına teşekkür ederim” dedi.

ARTIK ENGEL KALMADI

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Uluçam ise imkanları nispetinde engelli çalışanlara ve öğrencilerine yardımcı olduklarını söyledi. Uluçam, "Onların, kütüphaneden daha verimli yararlanma yönündeki taleplerini en kısa sürede karşılamanın sevincini yaşıyoruz. İmkanlarımız dahilinde bu ekipmanları sağladık. Bu yöndeki çalışmalarımızı büyük bir hızla devam ettirme azminde olduğumuzu söyleyebilirim. Yeni kampus alanında da bu amaca yönelik iyileştirme çalışmalarımız sürüyor ve engelli öğrencilerimize “engelsiz” yaşamlarına yönelik bir laboratuar şu an kurulma aşamasındadır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz