En güzel, en komik 1 Nisan şakaları. Okullarda öğrencilerin, evler de eşlerin birbirine şaka yapma günü olarak kabul edilen 1 Nisan şakası, nedir? Anlamlı ve en komik 1 Nisan şakaları
1 Nisan Şakaları
Bir iş arkadaşınızla önceden anlaşıp, 1 Nisan günü ikiniz de aynı renk takım elbise ve gömlek giyin. Elbiseleriniz mümkün olduğunca birbirinizin aynısı olsun. Yanınıza yaklaşıp “Bu ne hal, ikiz gibi olmuşsunuz, ha ha!” diyen ilk lapine “Müessese dağıtıyor, koş abi sende al, bedenine göre bulamazsin acele et” deyin.(denedik en az 15 kişi kekledik ama dayaktan zor kurtulduk )
1 Nisan gecesi hatuna “bu gece canım istemiyor” deyip sırtınızı dönün, uyuyor numarası yapın.(1 nisan gecesi deniicek hatun yok)
1 Nisan günü sizin hatunu bir kız arayıp “Lütfen Murat’tan uzak durun, çünkü ben onu seviyorum!” desin. “Saçmalamayın, lütfen” cevabinı alan kadın, “İyi o zaman çocuğuna da sen bakarsın” deyip telefonu yüzüne kapatsın. (Eve o gece küçük bir çocukla gidin, kariniza çocuğu yolda bulduğunuzu söyleyin.)
Aksam eve herkesten önce gelin. Ve evi biri karıştırmış gibi dağıtın, giriş kapısınıda açık bırakın.(çok komedi oluo ama babam 1 hafta harçlık vermedi)
Sevgilinize sarılmış uyurken, “Murtaza, yapma, aayyy hoşuma gidiyor yapma Rambo”şeklinde sayıklayın. Önemli Not: Kapıları kilitlemeyi unutmayın. (Murtaza yerine kapıcınızın ismini sayıklayın.)
Okuldan eve geldiğinizde babanıza “erkek erkeğe bir şeyler konuşmak istediğinizi” söyleyin. Ve bütün olan biteni (!), artık onlardan bunu saklamayacak duruma geldiğinizi, arkadaş grubunuzun sizi bu duruma ittiğini söyleyin: Babanızın anlamsız bakışları arasında cebinizden unla doldurulmuş bir sigara poşeti çıkarın. Kokain gibi burnunuza cekin.(denemeye g.tüm yemedi)
31 Mart gecesi herkes yattıktan sonra kalkın ve gözünüze kestirdiğiniz bir ayakkabının bağlarını tamamen çözün. Ve daha sonra ayakkabinin baglarini, uclari burun yonunde olacak sekilde (tam ters yani) tekrar takin. Sabah uyanip da ayakkabisini giymeye calisan “Lepistes”in ayaklari her sabah giydigi ayakkabiya sigmayacak biraz daha dikkatli baktiginizda olayi farkedecektir. Ancak ayakkabisini tekrar giyebilmesi icin butun bagciklari cozup tekrar duzelterek takmasi gerekecektir.(şiddetle tavsiye edilir)
Cep telefonunuzun telesekreterine “Aloo, abi biraz bagir sesin gelmiyor (bir iki saniye bosluk)… sagol, anlat abi seni dinliyorum” seklinde bir karsilama mesaji birakirsaniz, muhtemelen aksam oldugunda aginiza dusen baliklari ayiklarken gulme krizine gireceksiniz demektir.
31 Mart gecesi televizyonunuzun yanina gidin ve TRT dordu acin. Daha sonra telesekreterinize “Lutfen sinyal sesinden sonra mesaj birakin”seklinde bir mesaj birakin ve ardindan sinyal sesi kaydetmek icin telefonu televizyonun hoparlorunun yanina birakin. Birakin bes, on dikaka orada kalsin. Ertesi gun sizi arayacaklar cikdiracaklardir. Yasasin kotuluk!
Askerlikle ilgili sorunu olan arkadasiniz varsa, baska denizlerde balik aramayin. Bir arkadasiniza askerlik subesinden gelmis gibi ve iki gun icinde en yakin birlige teslim olmak zorunda oldugunu anlatan bir mektup yazin. Inandiricilik icin; saman kagit kullanin ve mumkunse yazisi da uysun diye gercek bir daktiloyla yazin. (Bilgisayariniz varsa yazinin karakteri “Courier New”) Can alici nokta ise Mahalle Muhtarini kafalayacak bu mektubu arkadasiniza vermesini saglamaktir.1 Nisan gunu arkadasinizi arayip “Abim, bu gun muhtara ikametgah almak icin gittim, seni sordu, askerlikten bir kagit mi ne gelmis” deyin.
Unutmayin, 1 Nisan gunu “Baba, gazetede okudum, sahte dolarlari anlamak cok kolaymis, bir iki tane versene, bakayim” diye aaldığınızs banknotlari geri vermek zorunda degilsiniz. Cunku “1Nisan’da alinan mal geri verilmez.”
Hazira konabilirsiniz: Saka dukkanlarindan salak sakalar alip hazir sakalarda yapabilirsiniz. Bagdat Caddesi Ciftehavuzlar’da, Cagaloglu yokusunda, Besiktas Buyuk Carsi’da en alt katta, Izmir Alsancak’taki Amerikan Pazari’nda bu tarz sakalar satilan dukkanlar var. Buralardan bulabileceginiz sakalar cok salak, ama gecen yilin imtikamini almak istiyorsaniz uzerine oturuuunca gaz sesi cikaran “pirt minderi”, yuzunuze yapistirdiginizda yara izi gibi duran yapiskanlar, kup seker gorunumunde olup da caya atinca (arkadasinizin cayi) solucana donusen sakalar ilk akla gelenler.
Internet ortamlarindan tanistiginiz arkadaslariniza: adresinde ilginc sanal sakalar bulabilirsiniz.
Mesela telapatik web sitesi numarasi hic fena degil. Olay soyle; 5 adet, “Saclarin ne renk? Araban var mi?” seklinde soru var. Siz bu sorulara bir arkadasinizi dusunerek, onun adina cevapliyorsunuz. Sonra arkadasiniza bir mail atip, telepatik bir web sayfasi buldugunuzu soyluyorsunuz. Mustakbel baliginiz bu adrese gidince, sayfadaki sorulari o da okuyor. Sitede, sorularin altinda bir sekil var. Sorular okunduktan sonra asagidaki sekle bakilmasi isteniyor. Sizin lapin yeteri kadar baktiktan sonra devam tusani basiyor. Daha once sizin onun adina cevapladiginiz butun kisisel bilgilerinin ciktigini sasiriyor,aptallasiyor.
(bu çok komediymiş yatılı okuyan kuzenim anlattı galiba başka yerden duymuş ama arkadaşlarıyla denemişler)
şimdi öncelikle yatılı bir okulda okumak gerekiyor ve haftasonu eve giden arkadaşları ayartmak icap ediyor.şimdi geçelim şakamıza..hafta sonu eve giden bir arkadaşımızdan annesine menemen yaptırmasını ve sabah kahvaltısına kadar getirmesini istiyoruz.sonra bu menemeni bir seffaf poşedin (buzdolabı poşedi) içine dolduruyoruz ve ceketimizin üst cebine poşedin açık ağzı yukarı gelecek şekilde yerleştiriyoruz.tam kahvaltı sırasındayken cebimizdeki menemeni poşedi belli etmeden ve öğüre böğüre masanın ortasına döküyoruz ve daha önce anlaştıımız bi arkadaş hemen atılıp menemene (sözde kusmuk) ekmeğini bandırıyor ve “hmmm nede güzel kusmuşsun böyle canım çekti!” deyip ağzına atıyor…… kaynak: notdelisi
1 Nisan Şaka Günü, her yılın 1 Nisan günü kutlanır. Genelde şaka gününde insanların birbirine şaka yapması gelenek haline gelmiştir.
Nisan 1 şakası hakkında farklı kültür, inanç ve dillerde efsaneler bulunmaktadır.
Fransa (Poisson d'avril - Nisan Balığı) : 1564 yılında Fransa kralı IX. Charles yılbaşını 1 Nisan’dan 1 Ocağa aldırır. Bu arada 1 Nisan’ı sene başı olarak kabul etmeye devam edenlerle alay etmek amacı ile yapılan şakalar, bir süre sonra gelenek haline gelir. 1 Nisan’ı yılbaşı kabul edenlere ise “Nisan Balığı” adı verilir
İngiltere - April Fools' Day - Nisan Aptallar Günü
İskoçya - Gowk veya Cuckoo günü
Nisan 1 veya Nisan Balığı, Hollanda, Belçika, Kanada, ABD, İsviçre, Japonya dahil dünyanın pek çok yerinde tanınmaktadır. Nisan 1 ile ilgili başka bir efsane de Pagan kültüründe 1 Nisan'da kutlanan Fous bayramıdır. Antik Roma'da Hilarya adıyla benzer bir bayram da kutlanmaktadır. Hindistan'da ise bu bayram31 Mart'ta Holi adıyla kutlanmaktadır.
1564 yılında Fransa kralı IX. Charles, yıl başlangıcını Ocak ayının 1. gününe aldı. Daha önce Avrupa'da yaygın olan yıl başlangıcı 25 Mart'tı. O zamandaki iletişim şartlarıyla Charles'in bu kararı fazla yayılmadı. Duyanlar ise protesto amaçlı eski adetlerine devam ettiler. 1 Nisan'da partiler düzenlediler. Diğerleri ise onları Nisan aptalları olarak nitelendirdiler. 1 Nisan'a "aptallar günü" adını verdiler. Bu günde herkese sürpriz hediyeler verdiler, gerçek olmayan haberler ürettiler. Yıllar sonra Ocak ayının yılın ilk ayı olmasına alışılınca, Fransızlar 1 Nisan gününü kültürlerinin bir parçası görerek devam ettirdiler. Oradan da bütün dünyaya bir şaka günü olarak yayıldı.
Kaynak: Diyarbakır Söz