Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Başbakanımız, bu konuda (doktorların emekli maaşlarında iyileştirme) bize çalışma talimatı verdi, arkadaşlarımızla çalışıyoruz'' dedi.
Akdağ, Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki Yeni Doğan Ünitesi ve Tüp Bebek Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
''Doktorların emeklilik maaşlarının düşüklüğünden şikayet ettikleri''ne ilişkin bir soruya Bakan Akdağ, ''Emeklilik söz konusu olduğu zaman işin içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye hatta Hazine işin finansmanı açısından bütün bunların birlikte geliştirebileceği bir şey. Başbakanımız, bu konuda (doktorların emekli maaşlarında iyileştirme) bize çalışma talimatı verdi, arkadaşlarımızla çalışıyoruz'' diye konuştu.
Akdağ, ''Bazı doktorlar '14 Mart Tıp Bayramı'nda Başbakanımız neden mesaj göndermedi?' diye sordular. Böyle bir durum var mı?'' sorusuna ise Başbakan Erdoğan'ın her zaman hekimlerin kıymetini ifade edecek tarzda, birçok yerde takdirle bahsettiğini söyledi.
Başbakan Erdoğan'ın, bundan sonra da hekimlerin emeğini takdirkar biçimde ifade edeceğinden emin olduğunu dile getiren Akdağ, şöyle devam etti:
''Bugün, böyle enteresan bir şeyden bahsetti arkadaşlar. Yani eğer Başbakanımız herhangi bir 14 Mart Tıp Bayramı'nda bir mesaj yayınlamamışsa bu ya bizim ya da yanındakilerin kusurudur. Yoksa Başbakanımızın hekim ya da sağlık çalışanlarının emeğiyle ilgili takdirkar tavrını, tarzını ben biliyorum.''
Doktorların haklarından da bahseden Akdağ, hastaların kendine göre bir sorumluluğu olduğunu ve doktorların da hakları bulunduğunu ifade etti.
Doktorların haklarını korumayı önemsediklerini ifade eden Akdağ, şunları kaydetti:
''Doktorların, bütün sağlık çalışanlarının çalışma şartlarını iyileştirmek, kazançlarını artırmak, emekliliklerine yansıyabilecek kazanç miktarlarını artırmak, bunlar üzerinde önümüzdeki yıllarda da çalışmaya devam edeceğiz. Önemli olan nokta şu; devlet memuru olan hekim ya da sağlık çalışanının hangi şekillerde hakkını arayabileceği belli, bu imkanlar var. Ancak hastanın bir yol bulup da bir yerde hakkını araması her zaman kolay olmaz. Dolayısıyla o yolları açıcı ayrı mekanizmaları da geliştirdik geliştirmemiz de gerekir. Geliştiremezsek vatandaş kime müracaat etsin, ne yapsın? Mesela bir hastanede ben bir hekimim ve bir problemim olursa başhekime gider hakkımı arayabilirim. Başhekimde hakkımı arayamadıysam bir üstüne giderim. Normalde memuriyet hukuku buna imkan tanıyor ancak vatandaş açısından şartlar daha farklı.”
AA
Kaynak: Diyarbakır Söz