Diyarbakırlılar kararını verdi: 10 Ağustos’ta meydanlarda olacak

Diyarbakır’ın Hasandin Yaylası'nda yapılmak istenen maden arama faaliyetlerine karşı 10 Ağustos'ta düzenlenecek miting için Diyarbakırlılara katılım çağrıları devam ediyor.

Diyarbakırlılar kararını verdi: 10 Ağustos’ta meydanlarda olacak

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı 6 mahalle ve yüzlerce mezrayı olumsuz etkileyecek maden projesine tepkiler sürüyor. Köylüler, 24 Temmuz'da sondaj ile maden numunesinin alınmasına karşı şirket hakkında hukuki süreç başlamıştı, maden arama çalışmalarına karşı ayrıca 10 Ağustos'ta yaylada miting yapılacağı da akarıldı. Köylülerin miting hazırlıkları başladı.

İSTNBUL’DAKİ KULPLULAR SEFERBER OLDU

Miting için İstanbul Kulplular Derneği (KULP-DER) üyeleri de Diyarbakır’a gelerek, çalışmalara başladı. Kurulan komisyonla, Diyarbakır’daki sivil toplum örgütlerin mitinge katılma çağrısı yaptı.

Kulplular Derneği Başkanı İflahattin Aslanhan ve Diyarbakır Barosu Kent ve Çevre Komisyonu Sekreteri Ahmet İnan mitinge katılım çağrısı yaptı.

BU ÇALIŞMALARI İSTEMİYORUZ!

İstanbul KULP-DER Başkanı İflahattin Aslanhan, Hasandin Yaylası'nda maden istemedikleri için harekete geçtiklerini söyledi. Hasandin'in olduğu gibi kalmasının istediklerini belirten Aslanhan, “Biz İstanbul'da olsak da kalbimiz Pasûrladır. Bunun için siyasi partileri, sivil toplum örgütleri, dernekler bizlere destek vermelidir. Bizler bunun için geldik ve maden istemiyoruz. Başta Pasûrlular olmak üzere dünyada doğanın zarar görmesine karşı olan herkesin, bizimle 10 Ağustos'ta mitingde olmasını istiyoruz" dedi.

Köylülerden de açıklamalara destek gecikmezken 10 Ağustos için Sivil Toplum Kurum ve Kuruluşları(STK) da davet edildi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler