Çadır kentlerde endişeli bekleyiş

Van'da meydana gelen depremlerin ardından kent merkezinde kurulan çadır kentlerin tamamının kaldırılmasına yönelik çalışmalardan endişe eden vatandaşlar, gidecek yerlerinin olmadığını belirterek kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Çadır kentlerde endişeli bekleyiş

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen 7,2 ve 5,6 büyülüğündeki depremlerin ardından çadırlara yerleşen depremzedeler, bulundukları yerlerin boşaltılması yönündeki talebe tepkilerini dile getirdi. Özellikle kiracı olarak oturdukları evleri hasar gören aileler, gidebilecekleri bir yer olmadığını belirterek çadırlardan çıkmayacaklarını söyledi.

‘KARAR ÇOK YANLIŞ’

Alınan kararın yanlış olduğunu ifade eden Mimar Sinan çadır kenti sakinlerinden Ramazan Üçbaş, zor durumda olduklarını ve gidecek yerlerinin olmadığını söyledi. Üçbaş, "Van'da yaşanan depremlerin ardından kent enkaz haline döndü. İnsanların sıkıntıları var. Valilik ve belediye bu depremlerde sınıfta kalmıştır. İlde 6 çadır kent var ve hepsinde yüzlerce çadır bulunuyor. Buralarda yaklaşık 30 bin kişi yaşıyor. Kentte eksi 15-20 derecede soğuk var. Valilik, 'Herkes evlerine gitsin' diyor. Bu kadar insan nereye gitsin? Sosyal devlet anlayışı nerede?" ifadelerini kullandı.

‘BURADAN AYRILMAYACAĞIZ’

Çadır kentte yaşayan vatandaşlar olarak valiliğe verilmek üzere imza topladıklarını belirten Üçbaş, "Biz buradan ayrılamayacağız. Bu nedenle imza topladık. Kimse çıkmak istemiyor. Dövseler de vursalar da biz buradan çıkmıyoruz. Önce bir çare bulsunlar, sonra çıkarsınlar" ifadelerini kullandı.

Çadır kent sakinlerinden 65 yaşındaki Latife Coşar ise, "Başbakanıma sesleniyorum. Türkiye gibi büyük bir devletimiz var. Dünyanın her yerine yardım elini uzatan bu ülke neden bir kente sahip çıkmıyor? Başbakan sesimizi duysun. Biz de bu devletin vatandaşıyız. Devletimizi, memleketimizi seviyoruz. Biz de bu ülkeye asker, doktor ve öğretmen yetiştiriyoruz" şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz