Bursada polis 1 Mayıs kortejini çiçeklerle karşıladı

BURSA’da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yürüyüş ve mitingle kutlandı. Polis, Kent Meydanı’nda yapılan kutlamalara gelenleri arama noktasında karanfillerle karşıladı. Üzerlerini aratmak istemeyen Halk Evleri üyeleri ile polis arasında kısa süreli arbede çıktı. Daha sonra düzenleme komitesinin araya girmesi sonucu uzlaşma sağlanarak, grup aranmadan alana girdi.

Bursada polis 1 Mayıs kortejini çiçeklerle karşıladı

Bursa’daki 1 Mayıs kutlamaları grupların Atatürk Stadı önünde toplanması ile başladı. Gruplar kortej oluşturarak, Kent Meydanın doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 4 bin kişinin oluşturduğu kortej Kent Meydanındaki arama noktalarına geldiğinde polis tarafından çiçeklerle karşılandı.

KARANFİLLİ KARŞILAMA

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi Müdürü Süleyman Gün,düzenleme komitesini karşılayarak ilk karanfili verdi. Daha sonra arama noktasında bekleyen polisler miting alanına gelen vatandaşlar ve çocuklara çiçek verdi.
Bayram havasında başlayan etkinlikte gerginlikler de meydana geldi. Halk Evleri üyesi bir grup alana üst araması yaptırmadan girmek istedi. Polis bunu kabul etmeyince kısa süreli arbede yaşandı. Daha sonra düzenleme komitesi araya girerek uzlaşma sağlandı. Halk Evleri üyeleri üst araması yaptırmadan miting alanına girdi.

Kaynak: DHA