Bitlisliler Kayıp 5. Minareyi Arıyor

Bitlisli vatandaşlar, Bitlis'teki tarihi 5 minareden kayıp olan minarenin akıbetiyle ilgili bilgi almak istiyor.

Bitlisliler Kayıp 5. Minareyi Arıyor

Bitlisli vatandaşlar türkülere konu, filmlere ilhan kaynağı olan birçok manide yer alan ve Türkiye'nin değişmeyen simgeleri arasına giren Bitlis'teki tarihi 5 minareden kayıp olan minarenin akıbetiyle ilgili bilgi almak istiyor. Geçtiğimiz günlerde yazılı ve görsel basında gündeme gelen Bitlis'te beş minareden biri kayıp haberi Bitlisli vatandaşları tedirgin etti. Vatandaşlar kayıp minarenin nerede olduğu ve ne zaman yıkıldığı hakkında biran önce bilgi verilmesini ve kayıp minarenin aslına uygun şekilde onarılıp beşinci minarenin biran önce Bitlis'e ve Bitlis halkına iade edilmesini istiyor.

5’İNCİ MİNARE NE OLDU?

Bitlisli Sezai Kahraman, konu hakkında yaptığı açıklamada "Geçtiğimiz günlerde Bitlis'te 5 minareden biri kayıp haberini duyduğumda adeta şok oldum. Bitlis ve Türkiye'yle bütünleşen 5 minareden bir nasıl olur da kaybolur önce inanmadım haberi okuduğumuzda daha çok şaşırdık haberlerde '1916 yılındaki Rus Savaşı döneminde her tarafın tahrip edilmesinden sonra ayakta kalan 5 tarihi minareden birinin nerede olduğu, ne zaman yıkıldığı bilinmiyor' diye yazıyordu böyle şey olmaz nasıl bilinmez biz bu 5 minarenin hikayesini dinleye dinleye büyüdük ve şimdi bir tanesi kayıp yetkililerin biran önce bu tarihi mirasa ne olduğu ne zaman yıkıldığını araştırıp bize söylemelerini istiyoruz." dedi.

Bitlis'te esnaflık yaparak geçimini sağlayan Hamit Liman ise "Tarih kokan minaremiz kaybolmuş ve bizim bundan haberimiz yok bırakın bizi yetkililerin bile haberi yok. Biz yıllarca olmayan minaremizi anlatıp durmuşuz kimse bize sizin 4 minareniz kalmış beşincisi kayıp demedi. Bugün beşinci minarenin kayıp olduğunu duyduk çok zorumuza gitti. Bitlisiler olarak beşinci minaremizi biran önce bulunmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz