Başbakan, yarın İzmir'de EXPO zirvesi yapacak

Hükümet, CHP'nin kalesi İzmir'i ele geçirmek için stratejik atak başlatıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dev organizasyonu İzmir'e kazandırmak yarın EXPO zirvesi yapacak.

Başbakan, yarın İzmir'de EXPO zirvesi yapacak

Hükümetin attığı adımlardan ilki EXPO 2020 konusunda oldu. Dört ülkeyle yarışa girişen İzmir'deki organizasyonun yapılacağı alan İnciraltı olarak belirlendi. Konuyla ilgili kanun tasarısı önceki akşam Meclis'e sunuldu.

'EXPO ZİRVESİ' İSTANBUL'DA

Başbakan, EXPO organizasyonunu düzenleyen Uluslararası Sergiler Bürosu'nun (BIE) Genel Sekreteri Vicente Loscertales ile yarın İstanbul'da buluşacak. Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleşmesi beklenen zirveye, İzmir Valisi Cahit Kıraç ile EXPO İzmir Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener ve EXPO Yürütme Komitesi üyelerinin de katılması bekleniyor.

İzmir'in de büyük önem verdiği organizasyon için tanıtım atağı da hızlanıyor. 12 Haziran'da Paris'te yapılması planlanan toplantıda İzmir adına yapılacak sunumun dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz tarafından gerçekleştirilmesi planlanıyor. Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere bakanlar da, yapacakları dış gezilerde İzmir için destek arayacaklar. Lobi çalışmalarının özellikle BIE delegelerinin yoğunluğu nedeniyle Londra, Paris ve Brüksel'de yoğunlaşması bekleniyor. Başbakan Erdoğan, Paris'teki tanıtım öncesi İzmir'e çıkarma yapacak. 9 Haziran'daki AK Parti İzmir İl Kongresi için kente gidecek olan Erdoğan, bazı açılış ve temel atma törenlerine katılarak gövde gösterisi yapacak.

YILDIRIM HAREKATI!

CHP'li belediyelerin, operasyonlar nedeniyle sıkıntılı bir süreçten geçtiği İzmir'de çok sayıda projeyi görücüye çıkaran AK Parti'nin asıl hedefi 2014'teki yerel seçimler. Partinin ağır topları Binali Yıldırım ve Ertuğrul Günay'ı İzmir'den milletvekili seçtiren ve yeni kabinede de iki koltuğu bu isimlere veren Başbakan Erdoğan'ın, CHP kalesini fethetmeye kararlı olduğu belirtiliyor. Kulislerde, şimdiden, 'üç dönem milletvekilliği' kuralına takılacak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı yoğun olarak konuşuluyor.

AKŞAM

Kaynak: Diyarbakır Söz