EGM Bünyesinde 7000 bekçi alımı yapılacak. İçişleri Bakanlığının bu açıklaması sonrasında tüm adaylar 7 bin bekçi alımı ne zaman ve 7 bin bekçi alımı için adaylarda aranan nitelikleri aramaya başladı. 7000 bekçi alımı için detaylar oluşturulmaya başlandı. KPSS'siz ve en az lise mezunu olacak olan 7 bin bekçi alımında başka ne gibi detaylar aranıyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere alımı yapılacak 7000 Çarşı ve Mahalle Bekçisi (ÇMB) alımlarında son gelişmler ve başvuru tarihleri ve detayları konusunda flaş açıklamalr haberimizde.
7000 BEKÇİ ALIMI DETAYLARI
Türkiye geneli mahalle ve köylerde çalışmak üzere en lise mezunu bekçi alımı konusunda en çok başvurunun doğu illerinde yapılması beklenmekte. Büyük bir yoğunlukla detayları beklenen 7 bin bekçi alımı konusunda herkesin gözü bağlı olduğu valiliklere çevrildi. Öyle ki alımların her ilin kendi valiliğinde gerçekleşeceği bildiriildi. Bu nedenle 7000 Bekçi Alımı Başvurusu için bekliyorsanız bulunduğunuz ilin valilik resmi sitesini bolca kontrol etmeniz önerilir.
İŞTE BEKÇİLERDE ARANACAK ÖZELLİKLER
OHAL kapsamında yayımlanan 690 Sayılı KHK ile Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatına 7 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdas edildi. Alımların en az lise mezunu ve sınav şartsız olması nedeniyle yoğun ilgi görmesi bekleniyor. İlanın ise kısa süre içinde yayımlanması bekleniyor. Bekçi alımları için istenen şartlar ise: T.C. Vatandaşı olmak- En az Lise ve Dengi okul mezunu olmak- Başvurduğu yerde en az 1 senedir ikamet ediyor olmak 30 yaşından büyük olmamak en önemli kriterler olarak göze çarpıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile harekete geçen İçişleri Bakanlığı, 7 bin bekçi alım şartlarını da belirledi.
T.C. Vatandaşı olmak- En az Lise ve Dengi okul mezunu olmak- Başvurduğu yerde en az 1 senedir ikamet ediyor olmak- 30 Yaşından büyük olmamak- 6 Aydan fazla bir suçtan hüküm giymemiş olmak- Affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı suçlardan birini işlememiş olmak- Görevi yapmasına engel olacak bir beden veya akıl hastalığı bulunmamak- Yapılacak sözlü sınav ve sözlü sınavdan sonra yapılacak yazılı sınavdan geçer not almak.
Sözlü sınav'da adayların bekçilik yapmaya engel bir halleri olup olmadığı değerlendirilecek. Sözlü Sınav'da başarılı olabilmek için 100 üzerinde 70 puan alınması gerekiyor. Yazılı Sınavda ise adaya Türkçe, Matematik, Tarih ve Genel Kültür gibi alanlardan sorular sorulacak.Eğer şartları taşıdığınızı düşünüyorsanız, başvuru için ikamet ettiğiniz bölgenin kaymakamlığına gitmeniz gerekiyor. Eğer adaylar, başvurusu kabul edilir, sözlü ve yazılı sınavda başarılı olursa, oturdukları bölgede çarşı ve semt bekçisi olarak atanacak.Alımların olacağı Her ilin kendi Valiliği tarafından resmi site üzerinden duyurulacaktır.
SÖZLÜ SINAV TARİHİ KAYMAKAMLIKLAR TARAFINDAN AÇIKLANACAK
Sözlü sınavda başarılı olan adaylar, daha sonra başvurunun kabul edildiği İlçe Emniyet Müdürlüğünün bağlı olduğu Kaymakamlık internet sayfalarında yayınlanacak tarihte ve yerlerde yazılı sınava gireceklerdir.
b. Sözlü sınav tarihi ve yeri başvurunun alındığı İlçenin Kaymakamlık resmi internet sitelerinde ayrıca ilan edilecek ve adaylara duyurulacaktır.
c. Sözlü sınava girmeye hak kazananların, sınav yerleri mülki amirliklerce adaylara verilecek “Sınav Giriş Belgesinde” belirtilecek olup, sözlü sınava “Sınav Giriş Belgesi” ile girilecektir. “Sınav Giriş Belgesi”ni göstermeyenler sınavlara alınmayacaktır.
d. Sözlü sınavda adayların, kültür durumu ile beraber;
*Genel görünüş itibariyle bekçiliğe girmeye elverişli olup olmadığı,
*Hal ve tavır, vakara uymayan konuşma itiyadı, laubali ve yılışık hareketleri,
Herhangi bir düşünce ve duygunun sözle anlatılmasında güçlük çekilme veya aksaklık, gibi bekçiliğe girmeğe mani halleri olup olmadığı değerlendirilecektir.
e. Başvuruda bulunan adaylardan, sözlü sınavda yüz tam puan üzerinden yetmiş (70) puan alan adaylar başarılı sayılarak yazılı sınava çağrılacaktır.
f. Sözlü sınav sonuçları başvurunun kabul edildiği İlçenin Kaymakamlık internet adresinden ilan edilecektir.
YAZILI SINAVDA HANGİ KONULAR SORULACAK?
a. Yazılı sınav tarihi ve yeri başvurunun alındığı İlçenin Kaymakamlık resmi internet sitelerinde ayrıca ilan edilecek ve adaylara duyurulacaktır.
b. Yazılı Sınav soruları Türkçe, Tarih, Matematik ve Genel Kültür derslerinden tertip olacaktır.
c. Yazılı sınavın şekli, sınav süresi ve sınavda sorulacak soru adedi Valilikçe oluşturulan Komisyonca belirlenir.
d. Sınava özürlü veya özürsüz saatinde girmemiş olanlar o sınava girme hakkını kaybetmiş sayılacaktır.
e. Yazılı sınavlar yüz tam puan üzerinden değerlendirilecektir.
f. Yazılı sınav sonuçları başvurunun kabul edildiği İlçenin Kaymakamlık internet adresinden ilan edilecektir.
Kaynak: Diyarbakır Söz