20 yıldır hayatındaki her şeyi saklıyor

Manisa'da oturan 83 yaşındaki Sami Dönmez, 20 yıldır 'tarihi' olarak gördüğü her türlü eşyayı toplarken evinin üst katını adeta müzeye çevirdi. Dönmez, bazı kişilerin kendisini 'Hasta' olarak nitelendirmesine rağmen tarihi eserlerin de yer aldığı küçük müzesine gözü gibi bakıyor.

20 yıldır hayatındaki her şeyi saklıyor

Şehzadeler İlçesi Yeniharmandalı Mahallesi'nde oturan Sami Dönmez, 20 yıldan bu yana biriktirdiği eşyalarla tarihi yaşatıyor. 4 çocuk babası Dönmez, köy evinin 2'nci katını küçük bir müzeye çevirdi. Tencere tava, heykel, saat, halı, el işlemeleri, tarihi telefonlar gibi yaklaşık 2 bin parça eşyayı muhafaza eden Dönmez, beraber yaşadığı çocuklarının bile ilk kez bu odaya girdiğini belirterek, şöyle dedi:

"20 yıldan bu yana biriktiriyorum. Burada benim için çok özel olan şeyler var. Sanki hayatımı biriktiriyor gibiyim. Bu bir merak. Buraya kimseyi kabul etmiyorum. Çocuklarım bile şimdi ilk defa girdi. Bana hasta diyenler var ama bu benim için bir tutku."

Türkiye'nin farklı yerlerinden eşyalar satın aldığını belirten Dönmez, her hafta İzmir ve İstanbul'a gidip, eski eşyaların yer aldığı çarşılardan alışveriş yaptığını söyledi. Dönmez, şöyle konuştu:

"Gittiğim her ilden bir şey satın aldım. Türkiye'nin tüm illerine gittim. İlk biriktirmeye başladığımda küçük bir alandı. Ama zamanla yaklaşık 4 oda oldu. Ben yaşadığım sürece bu eşyalar duracak. Benden sonra ne yaparlar bilmiyorum ama şuanda burası benim için terapi gibi. Buradan eşya almak isteyenler oluyor. Ama hiçbirini vermiyorum. Buraya geldiğimde gam, tasa, dert hepsini unutuyorum."

Kaynak: DHA