Zonguldak'ta metruk bir bina da faili meçhul cinayet! Para davasında öcünü aldı! 1 erkek 3 kadının cesetlerine ulaşıldı

Zonguldak'ta metruk bir bina da Demirtürk ailesine ait ev de 2 kadın ve 1 erkek cesedine ulaşıldı. Ölen kişilerin Zonguldak'ta iki katlı müstaki evde yaşanan faili meçhul cinayette Hilmiye Demirtürk, Burak Demirtürk, Safiye Geyik'in cesetlerine ulaşıldı

Zonguldak'ta metruk bir bina da faili meçhul cinayet! Para davasında öcünü aldı! 1 erkek 3 kadının cesetlerine ulaşıldı

İddiaya göre, Hilmiye Demirtürk (57) ve bir süre önce ceza evinden çıkan oğlu Burak Demirtürk'ten (34) haber alamayan yakınları, anne ve oğlunun yaşadığı Baştarla Mahallesi Celal Bayar Caddesi'ndeki iki katlı müstakil eve gitti.

Açık olan kapıdan eve giren ailenin yakınları, anne ve oğlu ile bir kadının cesetleriyle karşılaşmaları üzerine polis ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelerek geniş güvenlik önlemi alan güvenlik güçleri, 3 kişinin tabancayla öldürüldüğünü belirledi.

Cinayet bürosu ekipleri yaptıkları araştırmada, Burak Demirtürk'le aralarında husumet olduğu ileri sürülen H.K'nin cinayeti işlemiş olduğu şüphesiyle zanlıyı arama çalışması başlattı.

Şüphelinin kiraladığı tahmin edilen bir aracı, evin yakınlarında terk edilmiş halde bulan güvenlik güçleri, otomobilde parmak izi taraması yaptı.

Savcının incelemesinin ardından cesetler, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Zonguldak, Zonguldak ilinin merkez ilçesi ve aynı isme sahip şehri. Karadeniz kıyısında bulunan şehir, özellikle limanıylaTürkiye'nin Karadeniz ülkeleriyle arasındaki deniz ticaretinde önemli bir yere sahiptir. Ayrıca Türkiye'nin en zengin taşkömürü madenlerini barındırır.

Zonguldak ismi Fransızca ve Türkçe karışımı bir kelimedir. Kömürü ilk zamanlar Fransızlar işletiyordu. Fransa kömür havzasını sahiplenmişti ve orayı kullanmak ve haritada göstermek için isim belirlemek istedi. Bölge,alan kelimelerinin Fransızca karşılığı 'zone' kelimesidir. Kömür havzasının bulunduğu çevrede denizden yüksekliği en çok olan yer 'Göldağı'dır. Kömür havzasının yerini belirlemede en yüksek rakımlı yer yani Göldağı baz alındı. Bölge(alan) göldağı anlamında 'Zonegöldağ' ismi kulanıldı. Halk arasında zonegöldag kulanımıyla günümüzdeki zonguldak halini aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler