Kadın cinayeti dünya kadınlar gününü filan tınlamadı. Ümraniye'de Demet Karataş isimli kadın hala aynı evi paylaştığı ancak ayrılmak istediği eşi Nurali Karakaş tarafından binbir türlü işkenceye maruz bırakılarak öldürüldü. Demet Karakaş, eşi tarafından biber gazı ile etkisiz hale getirlmesinin akabinde başlayan işkenceye ütü darbelerinden sonra bir de türlü türlü bıçaklamaya maruz bırakılmak olmuş
Kadın cinayeti dünya kadınlar gününü filan tınlamadı. Ümraniye'de Demet Karataş isimli kadın hala aynı evi paylaştığı ancak ayrılmak istediği eşi Nurali Karakaş tarafından binbir türlü işkenceye maruz bırakılarak öldürüldü. Demet Karakaş, eşi tarafından biber gazı ile etkisiz hale getirlmesinin akabinde başlayan işkenceye ütü darbelerinden sonra bir de türlü türlü bıçaklamaya maruz bırakılmak olmuşKadın cinayeti dünya kadınlar gününü filan tınlamadı. Ümraniye'de Demet Karataş isimli kadın hala aynı evi paylaştığı ancak ayrılmak istediği eşi Nurali Karakaş tarafından binbir türlü işkenceye maruz bırakılarak öldürüldü. Demet Karakaş, eşi tarafından biber gazı ile etkisiz hale getirlmesinin akabinde başlayan işkenceye ütü darbelerinden sonra bir de türlü türlü bıçaklamaya maruz bırakılmak olmuş
26 BIÇAK DARBESİ
Yapılan ilk muayene bulgularına göre genç kadının boynunda kesik olduğu saptandı. Yüzünde, boynunda ve karnında yaklaşık 16 derin bıçak darbesi olduğu belirlenen kadının ellerinde ise 10 kadar kesik olduğu öğrenildi.
ENGELLİ KARDEŞİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİGenç kadının kocası tarafından saldırıya uğradığını öğrenen annesi ve engelli ağabeyi hastaneye koştu. Kızının hayatını kaybettiğini öğrenen anne gözyaşlarına boğuldu, ağabeyi ise sinir krizi geçirdi. Karakaş çiftinin 5 yaşında bir kız çocukları olduğu öğrenildi. Olay yeri inceleme ekipleri cinayetin işlendiği eve gelerek çalışma yaptı. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.
Ümraniye, İstanbul ilinin ilçelerinden biridir.
Ümraniye İstanbul' un en hızlı kentleşen ve nüfusu hızla artan; köy ve yöre geleneklerinin de aynen muhafaza edildiği bir kentleşme örneğidir. İstanbul'un nüfus bakımından en kalabalık üçüncü, Anadolu Yakası'nın en kalabalık ilçesidir. 12 Eylül Darbesisonrasında Ümraniye Belediyesi fesh edilerek Üsküdar'a bağlı şube müdürlüğüne dönüştürüldü. 1987 yılında ilçe olan Ümraniye' de ilk yerel seçim 1989 yılında yapıldı. İlçe 14 mahalle, 6 belde ve 4 köyden oluşur. 22 bin hektarlık bir yerleşim alanına sahiptir. Ümraniye, ekonomik çeşitlilik açısından çok zengin bir yöredir. Küçük imalat sanayisinden konfeksiyona, yedek parça ve ağaç ürünleri üretimine kadar çeşitlilik göstermektedir.
Bir zamanlar Ümraniye tamamen ormanlarla kaplı idi. Hatta bir dönem Ormaniye diye de anılmıştır.Her yer orman, ağaç ve yeşil idi. Çünkü iklim orman yetişmesine elverişli durumdaydı. Tarihi kaynaklara göre Ümraniye' ye ilk yerleşenler Frigya'lılardır. Çamağacını kutsal kabul eden Frigyalılar Küçük ve Büyük Çamlıca' dan başlayarak Alemdağ ve Kayışdağı'na kadar bütün araziyi çam ormanlarıyla donatmışlardı. Sonraki yıllarda Ümraniye' nin bulunduğu yerler Romalılar ve Bizanslılar' ın egemenliğine geçmiştir. Harun Reşit, ordularıyla 782 yılında Krizepolis (Üsküdar) önlerine kadar gelmiştir. Bir sene burada kaldıktan sonra 783 yılındaBizans İmparatoriçesi İren' in ordusuna mağlup olmuş, bunun sonucunda her sene Bizanslılar' a 70.000 altın vermeye zorunlu kalmıştır. İlçe toprakları Bizanslılar' la Müslüman ordular arasında zaman zaman el değiştirmiştir. Anadolu'yu Müslüman yapan ve Türkleştiren ilk devlet Danişmentliler Devletidir. Danişmend Beyliği Bizans topraklarına kadar sızmışlar. Alemdağ' nın üstünde bir kale yapmışlardır. Danişment Gazi' nin arkadaşı Sultan Turasan Bizanslılar'a karşı bu kalede çok defa savaşmış ve Anadolu'dan beklenen yardımı alamayınca burada öldürülmüştür. Selçuklular İznik' e kadar gelmiş, bu şehir alınmış ve bu şehri ilk başkent yapmışlardır. Osmanlı İmparatorluğu döneminde padişah olan Orhan Gazi bölgeyi Osmanlı topraklarına katmıştır. İlçenin ilk adının "Yalnız Selvi" olduğu söylenmektedir.
Bölge 17. yüzyıl başlarında Osmanlı padişahı I. Ahmet tarafından Şeyh Aziz Mahmut Hüdai' ye vakfedilmiştir. Cumhuriyet döneminden önce Bulgurlu'ya kadar olan bölge bu vakfın malı olarak Üsküdar' a bağlı kasaba olarak kalmıştır. Ümraniye'ye ilk ad olarak Yalnız Selvi demelerinin sebebi birkaç mezar ve birkaç selvi ağacının ve orman arasında birkaç evin bulunmasıdır. Ümraniye' de ilk yerleşenler Balkan Savaşları'ndan sonra, önce Batum'dan ardından da Yugoslavya ve Bulgaristan'dan gelen göçmenlerdir. Bundan dolayı bir süre de "Muhacir Köy" olarak adlandırılmıştır. 1960 yılına kadar köy olarak kalan Ümraniye, Organize Sanayi Bölgesi olarak ilan edilmesinden sonra yoğun göçlere maruz kalmıştır. Belediye ilk defa 1963 yılında kurulmuştur.
Kaynak: Diyarbakır Söz