Aksaray'da arızayı gidermek üzere trafoya giren Cenk Şahin (24) ve Mehmet Akbulut (25) o feci patlamaya şahit oldu. Aksaray'da meydana gelen elektrik arızasını gidermek üzere harekete geçip trafoya varan MEDAŞ ekiplerinin üzerine pano patladı. Aksaray'daki trafoda meydana gelen patlamada ölü işçi var mı? MEDAŞ trafo patlaması ile ilgili açıklama yaptı mı?
Aksaray’da elektrik arızasını tamir için trafoya giren 2 işçi trafo çıkışındaki panoda meydana gelen patlamada yaralandı.
Olay, Muhsin Çelebi Mahallesi’nde bulunan bir trafoda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir arıza nedeniyle tamire gelen elektrik arıza ekibinde görevli Savaş Şahin (24) ve Mehmet Akbulut (25), arızaya müdahale etmek için trafonun içine girdi. İşçilerin tamir için girdikleri trafonun çıkışındaki panoda patlama meydana geldi. Patlamanın etkisi ile Savaş Şahin ve Mehmet Akbulut elektrik akımına kapılarak yaralandı. Çevredeki vatandaşların patlama sesini duyması ve yaralıları görmesi üzerine durum polis ve sağlık ekiplerine bildirildi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, 112 Acil Yardım ekipleri yaralı işçilere ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Ambulansla Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alınırken, polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.Aksaray, 15.06.1989 gün ve 3578 sayılı kanun ile Niğde'den ayrılarak il statüsü kazanmıştır. İç Anadolu Bölgesi'nde Niğde'nin kuzeybatısında, Konya'nın doğusunda, Ankara'nın güneydoğusunda yer almaktadır. 377.505 nüfusa ve 7.626 km² yüzölçümüne sahiptir.
2010 TUIK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 7 İlçe, 39 belediye ve 151 köyü vardır.Hitit tabletlerinde Kurşura, İlk Çağ'da Garsaura olarak anılan şehir, Kapadokya Kralı Archeleos zamanında yeniden inşa edilerek Archeleos'un şehri anlamında Archelais adı verilmiştir(Caesar- Kayseri, Heraklius-Ereğli gibi). Türkler Anadolu'ya geldikten sonra ismi Türk diline çekimleyerek Aksaray olarak anmaya başlamış, bazı Osmanlı arşivlerinde Aksara olarak da geçtiği olmuştur. Yaklaşık bin yıldır tarihi adını muhafaza edegelmiştir. Halk arasında ve Evliya Çelebi Seyahatnamesi'nde II. Kılıçarslan'ın yaptırdığı beyaz saraydan ismini aldığı gibi bir yakıştırma da dolaşmaktadır, resmi ve tarihi dayanağı yoktur.
Kaynak: Diyarbakır Söz