Sır kayıp çözüldü

Diyarbakır'da 4 aydır "kayıp başvurusu" yapılan Cevat Demir'in Mersin'de cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. 14 şüpheli gözaltına alındı.

Sır kayıp çözüldü

Diyarbakır'da 4 aydır hakkında kayıp başvurusu yapılan Cevak Demir'in Mersin'de öldürüldüğü tespit edildi. Cinayetle ilgili 14 şüpheli gözaltına alındı. Demir'in sır kaybı, babası Kemal demir'in katıldığı televizyon programındaki anlatımları üzerine Cinayet Bürosu ekiplerinin, aydınlattığı belirlendi.

4 AY ÖNCE KAYIP İHBARI

Diyarbakır'da ailesi tarafından 14 Şubat'ta kayıp müracaatı yapılan ve son olarak Mersin'e gittiği belirlenen İki çocuk babası Cevat Demir'in, cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, kayıp oğlunun bulunması için baba Kemal Demir, bir televizyon kanalına çıktı. Gerçeğin Peşinde programına katılan baba Demir, yardım çağrısında bulundu.

BABA TELEVİZYONA ÇIKTI

Son olarak Demir'in Mersin'e gittiği yönünde alınan bilgi üzerine, Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu özel ekip oluşturarak, olayı araştırmaya başladı.

Polis ekipleri, televizyon programına katılan ve Demir ile bağlantısı olduğu tespit edilen bazı kişilerin ifadelerine başvurdu. Alınan ifadeler doğrultusunda ekipler, çok sayıda adreste de arama yaptı.

ÖZEL EKİBİN ARAŞTIRMASI

Soruşturma kapsamında Demir'in yakınlarından alınan kan örnekleri üzerinden de DNA eşleştirmesi yapıldı.

Demir'in hayatta olduğuna dair bir bulguya rastlanmaması üzerine soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, 3 ilde operasyon gerçekleştirdi.

14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu operasyonlarda şüpheliler M.Ş, İ.B, E.E, M.Ş, R.G, T.D, S.Y, P.S, C.E, C.G, C.A, Ş.K, M.A. ve H.B. gözaltına alındı. Zanlılardan M.Ş, İ.B, E.E, M.Ş, R.G, T.D. ve Ş.K, emniyetteki sorgusunda, suçlarını itiraf ettiler.

Cevat Demir'i silahla öldürüp cesedini Toroslar ilçesi Çopurlu-Çivi Çukuru mevkisindeki boş bir araziye gömdüklerini itiraf etmeleri üzerine, bu bölgede ceset araması yapıldı.

TOROSLARA CESEDİ GÖMMÜŞLER

Demir'in cesedine ulaşıldı. Cesedin teşhis edilmesi üzerine cenaze ailesi tarafından Diyarbakır'a getirelerek, toprağa verildi.

Polisin iki ay süren takibi sonucu sır perdesi aralanan Cevat demir cinayetini işlediklerini sorgularında itiraf eden M.Ş, İ.B, E.E, M.Ş, R.G, T.D. ve Ş.K, polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adliye'ye sevk edildi. Diğer kişiler ise serbest bırakıldı. Korkunç cinayetin alacak-verecek meselesi yüzünden işlendiği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz