Sinop'ta cep telefonuyla dolandırıcılık

Telefonla aradıkları kişinin 219 bin lirasını, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak banka hesaplarına geçiren 4 şüpheli yakalandı

Sinop'ta cep telefonuyla dolandırıcılık

 Telefonla aradıkları kişinin 219 bin lirasını, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak banka hesaplarına geçiren 4 şüpheli yakalandı.

mso-bidi-font-size:12.0pt; AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan kişiler, Sinop'ta yaşayan M.S'yi arayarak, banka hesabında bulunan paranın terör örgütünün hesabına geçeceğini belirttiler. Bu kişiler M.S'den, verdikleri bir hesap numarasına bankadaki parasını yatırmasını isteyerek, böylece parasının başkalarının eline geçmeyeceğini söylediler. Bunun üzerine M.S, hesabındaki 219 bin lirayı verilen hesaba yatırdı.

mso-bidi-font-size:12.0pt; Söz konusu kişilerin tekrar arayarak yine para istemesi üzerine bankaya giden M.S, banka görevlilerinin ikazı üzerine dolandırıldığını anlayarak polise başvurdu. Polisin yaptığı araştırma sonucu, M.S'yi dolandırdıkları öne sürülen Abdulkadir B, Hasan Y, Naim D. ve Murat Ö. İstanbul'da yakalandı.

mso-bidi-font-size:12.0pt;font-family:Arial; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-ansi-language:TR;mso-fareast-language: TR;mso-bidi-language:AR-SA">Bu kişilerin banka hesaplarına el konduğu, soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler