‘Sakın eli boş dönme’

Diyarbakır’da yasak ilişki yaşadığı yengesiyle plan kurup ağabeyi Ali Kesik’i öldüren Mehmet Kesik’e verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis ile yengeye verilen 17 yıl hapis cezasını Yargıtay onadı. Yargıtay, kadının kayınbiraderine gönderdiği, "Yeter artık, eli boş dönme" sözünü cinayete azmettirme değil, yardım olduğuna kanaat getirdi.

‘Sakın eli boş dönme’

Diyarbakır'da ağabeyinin eşiyle gönül ilişkisi yaşayan ve yengesiyle bir olup 4 yıl önce ağabeyini 30 yerinden bıçaklayarak öldüren Mehmet Kesik ile yengesi Lamiha Kesik’in davası Yargıtay 1. Ceza Dairesince kesin hükme bağlandı.

MESAJ KAYITLARI ÇIKTI

Yasak aşk yaşayan yenge ile kayınbiraderinin geriye dönük HTS kayıtlarında karşılıklı yoğun görüşme ve mesajlaşmalar tespit edilmişti. Mehmet Kesik'in yengesine mesaj atıp ağabeyi Ali'nin nerede olduğunu öğrenmesini istediği, yengesinin de kocasının bulunduğu yeri kayınbiraderine bildirdiği kaydedildi.

Mesajda, Lamiha'nın cinayetin işlendiği gün, saat 18.27'de Mehmet'e, “Yeter artık son bulsun bugün. Yerin de belli zaten herkes seni görmüş, sakın eli boş gelme sakın” dediği yer aldı.

4 YIL GÖNÜL İLİŞKİSİ YAŞAMIŞ

Lamiha'nın eşinin bulunduğu yeri kayınbiraderine bildirerek öldürülmesine yardımcı olduğunu belirten Yargıtay, ikilinin 4 yıldan beri gönül ilişkisi yaşadığını ve sık sık cinsel ilişkiye girdikleri şeklinde kadının itiraflarda bulunduğuna dikkat çekti.

Cinayet günü sabah saatlerinde kadının kayınbiraderiyle karşılaştığını, akşam eve gelen kayınbiraderinin kendisine göz işareti yaparak cinayeti işlediğini ima ettiğini kaydeden Yargıtay, ikilinin dikkat çekmemek için eve gelmeyen Ali Kesik'i birlikte gece boyu aramaya çıktıklarını bildirdi.

ÖNCE ÖLDÜRDÜ, SONRA ARAMAYA ÇIKTI

Sanık Mehmet Kesik'in ağabeyi ile domates ticareti yaptığı, olay günü hangi yoldan geleceğini yengesinden öğrendikten sonra gece karanlığında selektör yaparak aracı durduğunu belirtti. Yargıtay, sanığın ses tonunu değiştirip ağabeyine, “İyi domatesin var mı?” diye sorduğunu, ağabeyinin araçtan inip pikabın kasasına yöneldiği esnada taşıdığı sustalı bıçağı 30 kez saplayarak öldürdüğünü ifade etti.

Ali Kesik'in eve gelmemesi üzerine ailesinin huzursuzlandığı, ancak sanığın ilişki yaşadığı yengesiyle dikkat çekmemek ve şüphe uyandırmamak için birlikte tarlada aramaya çıktıkları kaydedildi. Yargıtay, sanığın her ne kadar temyiz başvurusunda ağabeyini kendisine olan borcunu ödemediği için öldürdüğü şeklinde savunmada bulunmuş olsa da, bu ifadesine itibar edilmediğini, esasen yengesiyle yaşadığı ilişki nedeniyle cinayeti işlediğinin sabit olduğunu vurguladı.

Yargıtay, sanığa verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis ile yengesine cinayete yardım suçundan verilen 17 yıl hapis cezasında bir isabetsizlik görülmediğinden hükmün onanmasına karar verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz