Yolda yürüyen 40 yaşındaki Nurcan Arslan, uğradığı silahlı saldırı sonrasında öldü. İstanbul'un göeğinde Küçükçekmece'de yaşanan kadın cinayetinin bir yenisi daha Nurcan Arslan'ın ölmesi ile duyuruldu. Sabahın ilk ışıkları ile arkadaşlarıyla kahvaltı yapmak için yürüyen Nurcan rslan,bir süredir takip edildiğini anlamadan kör kurşun hedefi oldu. Kadın cinayetinin sebebi d ayrılmak istediği sevgilisi tarafından işlendiği açıklandı.
Olay sabah saatlerinde, Halkalı Atakent Mahallesi 221. Sokak'ta meydana geldi. Arkadaşlarıyla kahvaltı etmek için evden çıkan Nurcan Arslan, kimliği belirsiz bir kişi tarafından bir süre takip edildi.
Görgü tanıklarının ifadesine göre saldırgan, sokak ortasında Arslan'ı kurşun yağmuruna tuttu, ardından beyaz bir araca binerek olay yerinden kaçtı. Yaralı kadına ilk müdahale olay yerinde yapıldı.
Hastaneye götürülen Arslan, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Vücuduna 10 kurşun isabet ettiği belirlendi.
Şüpheli teslim oldu
Polis tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada Nurcan Arslan’ın bir süredir arkadaşlık yaptığı Melih B. adlı kişiden ayrılmak istediği bu nedenle aralarında tartışmalar yaşandığı tespit edildi.
Polis olaydan sonra ortadan kaybolan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatırken, Küçükçekmece Emniyet Müdürlüğüne gelen şüpheli Melih B. teslim oldu.
Şüpheli Melih B.’nin bir anlık öfkeye kapıldığını söylediği öğrenildi.
Şüphelinin işlemlerinin Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sürdüğü, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.
Küçükçekmece, İstanbul'un batısında aynı adlı gölün çevresinde kurulmuş bir ilçedir. Batısında Avcılar ve Küçükçekmece gölüKuzeyinde Başakşehir Doğusunda Bahçelievler ve Bakırköy Güneyinde Marmara Denizi vardır. 1987 yılında, ikisi köy (Kayabaşı ve Şamlar), 25'si mahalle olmak üzere toplam 27 yerleşim yeri Bakırköy ilçesinden ayrılarak kurulmuştur. Bugünkü sınırlarına,1992'de Avcılar'ın, 2009'da Başakşehir'in ilçe olmasıyla kavuşmuştur. 2009 itibarıyla 21 mahalleden oluşmaktadır. İstanbul'un 39 ilçesi arasında yaşam kalitesi endeksi sıralamasında 12. Sıradadır.[4][5] Marmara Denizi ve adını verdiği Küçükçekmece gölünekıyısı vardır.
Küçükçekmece adının kaynağı konusunda, tarihçiler arasında değişik görüşler mevcuttur. Hakkı Raif Ayyıldız bir yazısında; bölgenin Küçükçekmece adını almasını şöyle anlatmaktadır: "Batağa gayet kalın kazıklar çakılmış ve aralarına halatlar gerilmiştir. Yolcular büyük bir sala dolar, salcılar da salı çeke çeke kanalın öte yakasına yüzdürüp götürürlerdi; bunlardan ötürüdür ki, iki gölün geçitlerine "Küçükçekmece" ve "Büyükçekmece" adları verilmiştir.
"Çekme" adı, bu bölgede olan çöküntülere bağlanmaktaysa da, gerçeğe en yakın varsayımın, göle giren balıkları tutmak için kanala konmuş olan ve yukarı çekilerek açılan kafesli setlerden dolayı verilmiş olduğu söylenebilir. Kaldı ki, eski Osmanlı Vakıf defterlerinde de bölge "Çekmek-i Küçük"olarak anılmaktadır. Öte yandan "küçük" olarak adlandırılan göl, gerçekte "büyük" olarak adlandırılandan daha büyüktür. Adlandırmadaki bu terslik, göller üzerindeki köprülerin uzunluğuna da bağlanabilir.
Kaynak: Diyarbakır Söz