PKK’nın sınır ötesindeki barınakları havadan vuruldu

Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın Kuzeyi Metina, Zap, Avaşin-Basyan, Hakurk, Gara ve Kandil bölgelerinde ve Hakkari'de hava operasyonu gerçekleştirildiğini duyurdu.

PKK’nın sınır ötesindeki barınakları havadan vuruldu

SIĞINAKLAR İMHA EDİLDİ

Terör örgütünün Hakkari ile Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap, Avaşin-Basyan, Hakurk, Gara ve Kandil bölgelerinde kullandığı barınak, toprak altı sığınak ve silah mevzileri hava harekatıyla imha edildi.

YDG-H’YE VERİLEN SİLAHLAR TOPLATILDI

Seri operasyonlarla İkiyaka Dağları ile irtibatı kesilen ve lojistik destek alamayan yurt içindeki teröristlerin silah ve mühimmat sıkıntısı çekince Yüksekova’da iç savaş çıkarmak için YDG-H’lilere dağıttıkları silah ve mühimmatları toplamaya başladığı öğrenildi. Bu durum terör örgütünün telsiz konuşmalarında da tespit edildi. Güvenlik kuvvetleri tarafından 22 Temmuz 2015 tarihinden itibaren PKK ile şehirlerdeki gençlik yapılanması olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyesi teröristlere yönelik yapılan operasyonlarda 2 bin 300'den fazla teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

YÜKSEKOVA'DAKİ OPERASYONDA 2 YDG-H ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ

Yüksekova'nın Cumhuriyet Mahallesi'nde PKK yandaşlarının kazdığı hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için polis operasyon yaptı. Çok sayıda polisin katıldığı operasyonda, göstericiler, polise taş, molotof ve havai fişeklerle saldırdı. Güvenlik güçleriyle YDG-H mensupları arasında çatışma çıktı. Çatışmada silahla yaralanan 2 YDG-H'li hayatını kaybetti. Diyarbakır Silvan'da da PKK'lılara operasyon düzenlendi. İlçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Kaynak: DHA