Paskalya Bayramında yumurtalar Tokuştu

İskenderun Karasunmanuk Ermeni Kilisesin’de Hazreti İsa'nın diriliş yortusu olan Paskalya bayramı düzenlenen ayin ile kutlanarak yumurtalar tokuşturuldu.

Paskalya Bayramında yumurtalar Tokuştu
Kilise papazı Avedis Tabaşyan ayin sonrası yaptığı konuşmada “Biz günahı çok sevdik Sevgisizliğin, nefretin, hırsımızın ve ikiyüzlülüğümüzün kölesi olduk. Paranın kölesi olduk. İşte bu sorunlardan dolayı savaşlar çıktı" dedi.
Karasunmanuk Ermeni Kilisesi’nde düzenlenen paskalya törenine AK parti İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Ermeni Kilisesi Vakıf Başkanı Garbis Kısadur, ve davetliler katıldı. Kilise papazı Avedis Tabaşyan’ın yönettiği ayin sonrasında barış kardeşlik mesajları verildi.
Bugün dünyada yaşanan savaşların nedeninin sevgisizlikten ve kölelikten kaynaklandığını ifade eden papaz Avedis Tabaşyan, "Tanrı altı gün çalışıp yedinci günde insanı yarattığında bütün yaradılışı onun emrine sundu. Kölelik sadece birinin hizmetçisi olarak çalışmak değildir. Birilerinin elinin altında çalışmak değildir. Kölelik kendi ruhunun elçisi olmak, kendi ruhunun egolarını tatmin etmektir. Bizim köleliklerimiz çok farklı yerlere geldi. Çünkü günahı daha çok sevdik biz sevgililer. Günahın kölesi olmaya başladık. Sevgisizliğin kölesi olduk. Nefretin kölesi olduk. Ne yazık ki hırsımızın kölesi olduk. Ve ikiyüzlülüğümüzün kölesi olduk. Ben senden daha üstünümün kölesi olduk. Ve bunlar bizi tanrıdan kopardı koparmaya da devam etti. İşte bu sorunlardan dolayı savaşlar çıktı.Şuanda olmakta olan savaşlar gibi" dedi.
Papaz "Tabaşyan, Egoizmin tavana vurduğu benim düşüncelerim dediği başka siyasi çıkarlar uğruna insanların feda edildiği bir kölelik hayatı başladı.Bizi bundan sadece tanrının düşüncesi kurtarır sevgililer. Tanrı onların gözünü açsın diye yalvarıyoruz sevgililer" diyerek konuşmasına devam etti:
"Kime hizmet edersen onun kölesi olursun diyor kelamda. Biz hangi ruha kölelik yapıyoruz. Tanrı da kölelik olmaz. Tanrı da özgürlük vardır. Din, dil hiç fark etmez millet fark etmez tanrıya hizmettir, kölelik değil. Ama şeytana vardır kölelik. Şeytan seni kullanır kötü yollarında. Barışları sağlamaya çalıştığında hayır yapma diye seslenir sana. Veya gitme insanların güzel duyguları ile oyna diyen Tanrı değil şeytandır. Biz hangi sese kulak veriyoruz. Şuan dünyamızda bunun sıkıntısını yaşayan bir çok ülkemiz var. Biz bunlar için diriliş istemek zorundayız sevgililer. Rab bize onun için gözlerimizi bize verdi onun için duygularımızı verdi. Para hırsıyla değil paranın kölesi olarak değil. Tanrının hizmetçisi olarak bunlara karşı gelmemiz lazım. Diriliş bayramlarımız sadece ve sadece kilisede kutlanıp veya dışarıda yumurtalar tokuşturularak olmaz yüreğinizle birleşmesi lazım. Oradan gelmesi lazım bu sesin ben kardeşim için önce dirilecem, ben kendi ruhum için önce dirilecem. Öyleki ben kimsenin kölesi olmayacağım. Hırsımın kölesi olmayacağım tutkularımın kölesi olmayacağım, nefretimin kölesi olmayacağım. Ben tanrının hizmetçisi olacağım dememiz lazım. Her bir bireyin içine kölelik ruhunu değil özgürlük ruhunu koysun. Rabbe şükürlerimizi ve dualarımızı yükselttik. Öyleki diriliş bayramı hepimize barış getirsin, esenlik getirsin, ruhlarımızdaki kölelikleri kaldırsın. Ve burdan giderken herbirimizin eline bir mum vereceğiz evinizi yüreğinizi aydınlatsın diye. Bugün kendimize soralım sevgililer neyin kölesiyim ben? Ve o kölelikleri bugün mezara bırakalım. Bugün birbirimize daha fazla sarılalım. Daha fazla kardeşlik sevgisi verelim. Öyleki ne kaybedeceğiz sevgililer. Cennetten başka neyi kaybedebiliriz.

BAŞKANIN YUMURTASI KIRILDI

Ayinin tamamlanmasının ardından bayrama katılan AK parti İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile Kilise papazı Avedis Tabaşyan yumurtaları tokuşturdu. Belediye başkanının yumurtası kırılınca, kırılmanın nedeninin papazın yumurtayı kırılsın diye dua okumasının neden olduğunu belirterek espiri yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler