‘Oğlumun kemiklerini verin, bir mezarı olsun’

Diyarbakır'da iki yılı aşkın süredir evlat nöbeti tutan baba Süleyman Aydın, 15 yaşında kaçırılan oğlu Özkan'ın öldüğünü açıklayan Kandil'den, evladının kemiklerini istedi. 'Dirisini istedim vermediniz' diyen baba Aydın, "Şimdi öldü diyorsunuz, o zaman oğlumun kemiklerini verin. Bir mezarı olsun gidip gözyaşları döküp oğlumun yasını tutalım" dedi.

‘Oğlumun kemiklerini verin, bir mezarı olsun’

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşayan Özkan Aydın, 7 yıl önce, henüz 15 yaşındayken, HDP'liler tarafından kaçırılarak önce Lice kırsalına ardından da Kuzey Irak'taki PKK kamplarına götürüldü.

Oğlunun HDP'lilerden isteyen aile tehdit aldı. Baba Süleyman Aydın, Diyarbakır'da HDP önünde evlat nöbeti başlatan Diyarbakır annelerinin eylemine katıldı. İki yılı aşkın bir süredir annelerle birlikte eylem yapan Süleyman Aydın, örgüt yandaşları tarafından bir kaç kez sözlü saldırılara uğrasa da eylemine devam etti. Bu arada Kandil'deki örgüt yönetim yaptığı açıklamada Özkan Aydın'ın Kuzey Irak'ın Haftanin bölgesinde öldüğünü duyurdu.

"OĞLUM ÖLDÜYSE KEMİKLERİNİ VERİN"

Süleyman Aydın, "Eğer oğlum öldüyse o zaman kemiklerini verin. Oğlum daha 15 yaşındayken HDP'liller tarafından kandırılıp dağa kaçırıldı. Annelerin başlattığı eyleme katılarak Kandil'e karşı sesimizi yükseltip çocuklarımızı istedik. Bu bölgede ilk kez PKK'ya karşı aileler başkaldırıp çocuklarını istedi. PKK, HDP ve Kandil. annelerin bu direnişi karşısında neye uğradığını şaşırdı. 3-5 kişi ile başlayan eylemde sayımız 255 oldu. Tüm baskılara karşın da devam etti. Kandil, çocuklarımız üzerinden bize baskı yaptı. Oğlum dağdayken kardeşi doğdu. İsmini Cumhurbaşkanımız koymuştu. İki yaşına gelen Hamza'da evde ağabeyinin ismini sayıklamaya başladı. Oğlumun dirisini istedim vermediniz. Bir süre önce oğlum Özkan'ın öldüğünü duyurdunuz. Oğlum öldüyse o zaman kemiklerini verin. Bir mezarı olsun. Her gün gözyaşı döküyoruz. Mezarı olsun ki, gidip tutamadığımız yasımızı tutalım" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz