Muş'un Gurur Günü

Muş'un düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Muş'un Gurur Günü

Törenler, saat 09.00'da Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan töreninin ardından, Belediye Başkanı Necmettin Dede ve Belediye Meclisi üyeleri, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ali Özaslan'a şükran ziyaretinde bulunarak plaket takdim ettiler. Etkinlikler Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi önünde devam etti. Burada Vali Ali Çınar, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ali Özaslan ve Belediye Başkanı Necmettin Dede'nin halkın bayramını kutlamasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Danıştay ve Sayıştay başkanlarının yanı sıra gönderilen birçok tebrik telgrafları okundu.

 

MUŞ'UN KURTULUŞ GÜNÜ

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Belediye Başkanı Necmettin Dede, 95 yıl önce Muş'ta yaşanan acı günlerin unutulmadığını belirterek "Bugün Atatürk komutasındaki şanlı ordumuzun cesur Muş halkı ve yüce Allah'ın yardımıyla kurtuluş mücadelesinin yapıldığı bir destanın yıl dönümüdür. Kurtuluş savaşında tarihe adını altın harflerle yazdırmış aziz milletimizin göstermiş olduğu bu azim, inanç ve kararlılık geçmişimizi unutmadan geleceğimize umutla bakmamız gerektiğini hatırlatır bir güç vermektedir. Mustafa Kemal Atatürk'ün çizmiş olduğu bu ülke sınırları içerisinde bu millet ve vatan bir bütündür. Ebediyete kadarda böyle kalacaktır" dedi.

Düzenlenen törenler, şiirlerin okunması ve halk Oyunları gösterilerinin ardından, yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve resmigeçitle sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz