Mayısta kar geçit vermez

Kar nedeniyle ulaşıma kapalı olan Nemrut Krater Gölü'nün yolu, İl Özel İdaresi ekiplerince açıldı.

Mayısta kar geçit vermez

Kar kalınlığının yer yer 7 metreyi bulduğu Nemrut Dağı eteklerinde karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Nemrut Krater Gölü yolunda karla mücadele çalışmalarını inceleyen Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, ''Bitlis 60 yılın en şiddetli kışını yaşadı. Kar bazıları için eziyet olsa da bizim için rahmet oldu'' dedi.

Bu mevsimde Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan manzaranın Bitlis'te bulunduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

''Bugün 18 Mayıs. Nemrut Krater Gölü yolunda karla mücadele çalışması yapıyoruz. Greyder, rotatif ve dozerle yaklaşık 7 metreye varan karla mücadelemizi sürdürüyoruz. Turizm sezonuyla birlikte yolu ulaşıma açmak istedik. Bundan sonra krater gölüne vatandaşlar rahat bir şekilde gidebilecek. Mayıs ayında bu kadar kar görmek herkese nasip olmaz. Zorlu geçen bir kış mevsiminin ardından baharın gelmesiyle burada karla mücadele çalışması başlattık. Yolda kar kalınlığı yer yer 7 metreyi buluyor. İl Özel İdaresi ekiplerince yürütülen çalışma sonucu yolumuz ulaşıma açıldı.''

''Bitlis'e daha fazla turist çekmeyi hedefliyoruz''

Nemrut Krater Gölü'nü herkesin görmesi gerektiğini belirten Yılmaz, dünyanın ikinci büyük krater gölü olma özelliğine sahip Nemrut Krater Gölü'nün geliştirilmesi için valilik olarak büyük destek verdiklerini bildirdi.

Vali Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Çünkü burası çok kıymetli bir turizm alanı. Türkiye'nin ve dünyanın her yerinden insanlar burayı görmeli. İlimizde çok sayıda konaklama tesisi yaptık ve yapılacak olan tesislerimiz var. Mevcut konaklama tesislerimizi de tadilattan geçirerek, turistlerin hizmetine hazır hale getirdik. İddialıyız. Bu sezona konaklama ve diğer tesisleriyle ilimizin tanıtımını en iyi şekilde yapacağız. Turistleri en iyi şekilde ağırlayacağız. Bu yıl hiçbir eksikliğimiz kalmayacak. Herkesi bu güzellikleri görmesi için Bitlis'e davet ediyoruz. Bitlis'e daha fazla turist çekmeyi hedefliyoruz.''

Yol çalışmaları sırasında kar yiyen Vali Yılmaz, yerli ve yabancıları kar yeme keyfini yaşamaları için Bitlis'e davet etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz