Marmaris'in Bördübet mevkiinde orman yangını çıktı. Geniş bir alana yayılan yangına arazi şartları nedeniyle güçlükle müdahale ediliyor
Marmaris'teki Bördübet Mevkii'ndeki orman ve makilik alanda başlayan, giderek geniş bir alana yayılan yangına müdahale bölgenin sarp kayalık olması nedeniyle güçlükle yapılıyor.
Havanın kararması da çalışmaları zorlaştırıyor. Çevre il ve ilçelerden gelen söndürme ekipleri ile arazözler de çalışmalara başladı. Alevlerin şu an için 30 hektarlık bir bölgede etkili olduğu tahmin ediliyor.
YANGIN SEBEBİ BİLİNMİYOR
Yangınla ilgili açıklama yapan Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, "Saat 17.00 civarında alınan bir ihbar neticesinde Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangın mahalline intikal etti. Yangına acilen müdahale edildi. Havanın kararması bizim aleyhimize, ama tüm mevcut ekipler il ve il ve ilçelerden takviye ekipler de destek veriyor. Yangının diğer yanı deniz ve denize inen kesim sarp kayalık olması nedeniyle bu bölgeden çalışma yapamıyoruz. Yangının çıkmasıyla ilgili kesin bir bilgimiz olmamakla birlikte deniz tarafından başladığı söyleniyor. Gerekli inceleme sonunda çıkış şekli belli olur. Aşırı rüzgar korkutuyor ama ekiplerimiz şu anda canla başla çalışıyor" dedi.
Öte yandan yangın bölgesinin arıcılar tarafından kullanıldığı, herhangi bir yerleşim biriminin olmadığı öğrenildi.
Marmaris, batısında Reşadiye Yarımadası ve Kerme Körfezi, kuzeyinde Ula, doğusunda Balan Dağı, Karadağ ve Günlük Tepeleriile güneyinde Akdeniz ile çevrilidir. Körfezin önünde kıyıya ince bir dille bağlı olan Adaköy, onun önünde Bedir Adası, Keçi Adasıve Güvercin Adası bulunur. Kentin en eski kısmı denize doğru uzanmış bir tepe üzerine kurulu olan Kale Mahallesidir. Marmaris daha sonra eteklere doğru ve kıyı boyunda gelişmiştir. Hava ulaşımının yapıldığı Dalaman Havaalanı sadece bir saat uzaklıktadır.Rodos ise sadece 45 dakika uzaklıktadır.
Akdeniz ikliminin hakim olduğu ilçede yazlar oldukça sıcak ve kurak, kış ayları ise nispeten ılık ve bol yağışlı geçer. Dağların orografik konumu itibari ile Marmaris, Türkiye'ninRize'den sonra en bol yağış alan bölgelerindendir ve yıllık yağış miktarı 1200 mm üzerindedir. Kış aylarında şiddetli yağışlar yüzünden ilçede zaman zaman su baskınları ve sel görülebilir. Kışın cephe sistemlerinin geçişleri esnasında oldukça sık oraj (şimşek-gökgürültüsü) görülür. Mayıs - Eylül arası dönem pek yağış görülmez ve oldukça kurak geçer. Denizin ılıman etkisinden ötürü kış aylarında çok nadiren don görülür. Kar yağışı ise yüksek dağ yamaçlarında görülmekle beraber, kıyı kesimlere çok nadiren düşer.Kaynak: Diyarbakır Söz