Mardin’de dehşet!

Mardin’de yabancı plakalı cipe silahlı saldırı: 5 kişi öldürüldü.

Mardin’de dehşet!

Mardin’in Artuklu ilçesi kırsal Yeniköy Mahallesi yakınında seyir halindeki yabancı plakalı cipe kimliği belirsiz kişi veya kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda 5 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi de ağır yaralandı. Araçtakilerin randevu aldıkları Diyarbakır’daki hastaneye gitmek için Irak’ın Duhok kentinden yola çıktıkları belirtilirken, saldırganların Habur Sınır Kapısı’ndan itibaren takipte oldukları üzerinde duruluyor.

YENİKÖY MAHALLESİNDE SALDIRI

Olay, saat 01.00 sıralarında Artuklu ilçesine bağlı kırsal Yeniköy Mahallesi mevkisinde meydana geldi. Artuklu ilçesinden, Nusaybin ilçesi istikametine seyir halinde olan ve içerisinde 5 kişinin bulunduğu Irak plakalı cipe, yol üzerinde pusu kuran kişiler tarafından otomatik silahlarla saldırı düzenlendi. Çok sayıda kurşunun isabet ettiği cip, bir süre kontrolsüz şekilde ilerledikten sonra kara yolu üzerinde durdu. Saldırganlar ise kaçtı.  

ARACI OTOMATİK SİLAHLA TARADILAR

Yoldan geçen sürücülerin ihbarı ile olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Jandarma yol üzerinde güvenliği sağlarken, sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde cipte bulunan Hındreen Abdullah Salih (39), Waheda Haedar Jasim (63), Abdullah Saleh Mustafa (69) yaşamını yitirğini, Chiman Shaheen Khalid (75) ve Ahmed Jalaladeen İbrahim (45) ‘in ise ağır yaralandığını belirlendi.

112 Acil Sağlık ekiplerince Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Chiman Shaheen Khalid müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Durumu ağır olan Ahmed Jalaladeen İbrahim, yapılan müdahalesinin ardından Elazığ’a sevk edildi. 

DİĞER YARALI DA KURTARILAMADI

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne sevk edilen Ahmed Jalaladeen İbrahim de akşam saatlerinde yaşamını yitirdiği bildirildi. Ölü sayısı 5’e çıkarken, İbrahim'in cenazesi otopsi için morga götürüldü.

Otopsi işlemlerinin ardından İbrahim'in cenazesi, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülecek, orada bekleyen 4 cenazeyle birlikte yakınlarına teslim edilip Irak'a götürülecek. 

SINIR KAPISINDAN İTİBAREN TAKİP

Waheda Haedar Jasim ile oğlu Ahmed Jalaladeen İbrahim’in Diyarbakır’da hastaneden randevu aldıkları, saldırganların Habur Sınır Kapısı’ndan itibaren ciptekileri takip ederek, saldırıyı gerçekleştirdikleri üzerinde duruluyor. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan, Mardin Valiliğince yapılan açıklamada,"Yapılan soruşturmada, olayın şüphelisi oldukları değerlendirilen M.Ş, F.A, A.Y. ve A.K. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili tahkikat titizlikle devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

ÖLENLERİN YAKINLARI AKIN ETTİ

Hayatını kaybedenlerin hastane önüne gelen yakınları Kürtçe ağıt yaktı.

Saldırıda annesini, babasını ve kız kardeşini kaybeden Muyesser Abdullah Salih, Kürtçe, ailesinin Samsun'a giderken bu saldırıya uğradığını belirtti.

Yaşadığı üzüntüyü dile getiren Salih, şunları söyledi:

"Bu olayda babam, annem ve kız kardeşim vefat etti. Kardeşimin evi Samsun'da. Onu ziyarete gidiyorlardı. Her yıl 3-4 defa ziyarete giderler, 10-15 gün kalıp dönerlerdi. Bu sefer de Irak'tan Samsun'a giderken bu olay yaşandı. Hiç kimseyle aramızda husumet yoktu."

Salih, araçta bulunan ve göz ameliyatı için Diyarbakır'a gitmek isteyen anne ve oğlunun da yakınları olduğunu ifade etti.

- 5 kişinin görüntüsü saldırı öncesi güvenlik kamerasına yansıdı

Saldırıda hayatını kaybeden 5 kişinin bir dinlenme tesisinde verdikleri moladaki görüntüleri, güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Tesisin güvenlik kamerasına yansıyan kayıtlarda, dinlenme tesisi önünde park edilen araçtan 5 kişinin indiği ve tesise girdiği görülüyor.

Kaydın devamında, tesisten çıkan 5 kişinin araca binmesi yer alıyor.

ŞÜPHELİLER KAMERALARDAN TESPİT EDİLDİ

Olayla ilgili gözaltına alınan M.Ş., F.A., A.Y. ve A.K.'nin, emniyetteki işlemleri devam ediyor. Haklarındaki iddiaları reddettikleri belirtilen şüphelilerin, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve güvenlik kameralarından tespit edildikleri ortaya çıktı. Şüphelilerin adreslerinde de aramalar yapılıyor

BARZANİ: SUÇLULARIN YARGI ÖNÜNE ÇIKARILMASINI TALEP EDİYORUZ

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Başbakanı Mesrur Barzani, "Maalesef dün gece Mardin’in Nusaybin ilçesi yolunda, Kürdistan Bölgesi vatandaşlarına yönelik saldırıda 4 kişi yaşamını yitirmiş, 1 kişi de yaralanmıştır. Bu suçu şiddetle kınıyor, Türkiye hükümetinden en kısa zamanda saldırının aydınlatılmasını ve suçluların yargı önüne çıkarılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler