Maltepe'de dikkatleri çeken bir bavul, polisin araştırması kapsamına girdi. İmha ekipleri ile gidilen bavul ortamında şok eden görüntülere ulaşıldı. Maltepe'de bir bavulun içerisinde parçalanmış kadın cesedine ulaşıldı
Maltepe Cevizli'deki hayvan pazarında, bir bavulun içerisinde parçalanmış kadın cesedi bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri inceleme başlattı. Çöplerden ve çevreden kağıt-karton toplayan 2 kişi, saat 15.30 sıralarında hayvan pazarının içindeki yeşillik alanda bir bavula rastladı. Bavulu hayvan pazarının ortasına getirerek açan kağıtçılar, içinde parçalanmış ceset olduğunu görünce durumu hemen polise bildirdi. Olay yerine gelen Maltepe Asayiş Büro Müdürlüğü ekipleri, ilk incelemede, bavulun içerisinde parçalanmış kadın cesedi olduğunu tespit etti. Bavulun etrafı güvenlik şeridi ile çevrilirken, Olay Yeri İnceleme ekipleri de ceset üzerinde inceleme başlattı. Yapılan inceleme sırasında, bavulun içerisinden kadın kıyafetleri ve havlu çıktı. Cesedin üzerinden kimlik çıkmadığı öğrenildi. Polis, cesedi kimin bıraktığını belirlemek için çevrede geniş çaplı araştırma başlattı. Cesedi bulan 2 kişi ise ifade vermek üzere karakola götürüldü. CESET ADLİ TIP'A GÖTÜRÜLDÜ Ceset üzerinde polis ekiplerinin ve savcının incelemesi yaklaşık 3 saat sürdü. İncelemenin ardından, cesedin bulunduğu bavul ile bavulun içerisinden çıkan havlu ve giysiler delil torbalarına konuldu. Daha sonra, olay yerine gelen cenaze aracı ile ceset ve deliller incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
KAĞIT TOPLAYAN ÇOCUKLAR BULDU
Cevizli hayvan pazarında kağıt toplayan çocuklar, boş bir arsada buldukları valizden şüphelenerek durumu polise bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi.
PARÇALANMIŞ KADIN CESEDİ BULUNDU
Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polisin valizde yaptığı incelemede parçalanmış ceset olduğu tespit edildi. Kadın elbiselerinin çıktığı valizdeki cesedin bir kadına ait olduğu belirlenirken, kimliği tespit edilemedi.
GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENİYOR
Valizi boş arsada bulan kağıt toplayan çocuklar ifadeleri alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameraları da incelenmeye alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
İşte olay yerinden kareler:
Maltepe, İstanbul iline bağlı Marmara Denizi'ne kıyısı olan, Anadolu yakasında bir ilçedir. Kadıköy, Kartal , Sancaktepe veAtaşehir ilçeleriyle komşu olan Maltepe İstanbul'un 10. büyük ilçesi konumundadır.
Maltepe'nin tarihi Bizans İmparatorluğu'na dayanmaktadır. O devirlerde adının "Bryas" veya Latince adıyla "Urias" olduğu söylenir. Diğer bir bilgiye göre ise Bizanslıların tarihinde "Pelekanon" dur. Bryas adının tarihçiler tarafından Küçükyalı'da eski Akduman pınar'ı yakınlarında bulunan Bryas Sarayı harabelerinden aldığı belirtilmekte ise de kesin kanıt yoktur. Bu nedenle bu günkü Maltepe 16. yüzyılda burada kurulmuştur. Bu küçük sınır kasabasının 1509 yılındaki depremde yıkıldığı ve Dragos eteklerinde bulunan ve bu yüzyılda "Obnias" veya "Abrias" adı ile anılan bu kasabanın harabeleri 1540 yılında ünlü Fransız nebetatçısı ve seyyahı "Pierre Gylli" tarafından görülerek tespit edilmiştir. Pelekanon adı üzerinde duran tarihçiler ise 3. Andronikos ile Orhan Gazi arasındaki savaşın (1329-1330) Maltepe ve çevresinde olduğunu söylemektedirler. Bu görüşün kaynağı ise ünlü tarihçi Hammer'dir. Buna rağmen Pelekanon savaşı'nı araştıran tarihçi 6. Mırmıroğlu çeşitli kanıtlara dayanarak Pelekanon Savaşının Darıca ile Eskihisar arasındaki Manastır Mevkii'nde olduğunu ileri sürmüştür. Yapılan bütün bu araştırmalardan da anlaşılacağı gibi Maltepe yüzyıllardır önemli bir yerleşim bölgesidir. Bu günkü Maltepe adı ise "Höyük Tümülüs "(Yığmatepe) içinde hazine ve define veya küp dolu altınların yığıldığı tepe anlamına gelmektedir.Kocaeli Yarımadası'nın Türkler tarafından fethinden sonra Türkler Dragos'la ilgili birkaç efsaneye dayanarak bu ismi vermiştir. Tarihçi Hammer bu kıyı şeridindeki bütün tepelere "Maltepe denildiğini söylemektedir.Osmanlı İmparatorluğu kurulmadan önce Türk akıncıları Bizans egemenliği altında bulunan Kocaeli Yarımadası'na akınlar düzenlemişlerdir.Bu akıncıların Üsküdar'a kadar geldikleri bilinmektedir. 1075 yılında İznik ve çevresini fethederek Anadolu Selçuklu Devleti'ni kurarlar. Süleyman Şah İstanbul Boğazı'na kadar dayanmıştır. Anadolu Selçuklu Devleti'nin yıkılmasından sonra Maltepe ve Çevresi yine Bizanslıların egemenliği altına girmiştir. Osmanlı İmparatorluğu kurulduktan sonra 2. Osmanlı Padişahı Orhan Gazi'nin döneminde komutanları " Akça Koca, Konur Alp, Gazi Abdurrahman" tarafından Türk egemenliğine alınmıştır. İstanbul’un Türkler tarafından fethinden sonra Maltepe'nin tarihi konumu daha da artmıştır. Bağdat yolu üzerinde olan Maltepe Osmanlı Ordusu'nun Üsküdar'dan sonra ikinci durak yeri olmakta ve ordugah Maltepe' de kurulmakta idi. Fatih Sultan Mehmet’in 300.000 bin kişilik ordusunun başında27 Nisan günü Üsküdar'a geçtiği ve burada hastalanıp birkaç gün istirahattan sonra tekrar yola çıktığı, Üsküdar'la Gebze arasındaki Tekfur Çayırı ve Sultan Çayırı diye anılan Hünkar Çayırı Mevkii'nde tekrar hastalanıp 3 Mayıs 1481 de öldüğü İsmail Hami Danışment tarafından yazılmıştır. Danışment'e göre bazı Osmanlı kayıtlarında Üsküdar ve Gebze arasında bulunan Hünkar Çayırı Maltepe'dedir. Evliya Çelebi'nin Seyahatname adlı eserinin 1. Cildinde de Fatih Sultan Mehmet'in Maltepe yakınlarında öldüğü ifade edilmektedir.Kaynak: Diyarbakır Söz