Konya'da dolandırıcılık alarmı

Konya Valiliği, Vali Muammer Erol ve Vali yardımcılarının isimlerinin kullanılarak, tedavi ve yardıma muhtaç kişiler için nakit ya da banka hesap numarası verilerek yardım parası toplayan kişilerin olduğunu belirterek halkı uyardı.Metropol ilçeler Selçuklu ve Karatay belediyelerideaynı yöntemle dolandırıcılık yapıldığı uyarısnda bulundu.

Konya'da dolandırıcılık alarmı
Konya Valiliği, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada son günlerde Valiliğe, dolandırıcılıkla ilgili şikayetler geldiğini belirtildi. Vali ve Vali yardımcılarını isimleri kullanılarak dolandırıcılığın gerçekleştiği belirtilen açıklamada, "Son günlerde Valiliğimize ulaşan bilgi ve şikayetlerden; bazı kötü niyetli kişilerin vatandaşlarımızı arayarak Valimizin ve Vali Yardımcılarımızın isimlerini kullanarak ihtiyacı olan vatandaşlarımızın tedavisi ve ihtiyaçları için yardım vs. adı altında para talep ettikleri veya herhangi bir bankada bulunan hesap numarasına para yatırılmasını istedikleri öğrenilmiştir. Bu konuda vatandaşlarımızın uyanık ve duyarlı olmaları kötü niyetli kişilere kesinlikle inanmamaları ve anında Valiliğimize, Kaymakamlıklarımıza, İl Emniyet Müdürlüğümüze veya İl Jandarma Komutanlığımıza bilgi vermeleri gerekir" denildi.
Ayrı uyarıyı metropol ilçeler Selçuklu ve Karatay belediyeleri deyaptı. Her iki belediye de belediye başkanları ve belediyelerin adının kullanılarak yardıma muhtaç kişiler, Suriyeliler veya farklı yardım dernekleri adı altında nakit veya IBAN numarası verilerek para toplanılmaya çalışıldığını belirterek uyarıda bulundu.


Kaynak: Diyarbakır Söz